Ana içeriğe atla

Drop Set Nedir?

ağrılık azaltmalı antrenman

Drop set kelimesini bir çok kez duymuş ama ne olduğunu bilmiyor olabilirsiniz. Hemen açıklayalım. Drop set bir çeşit antrenman yöntemidir. Setlerde en yüksek ağırlıktan en düşük ağırlığa doğru gidilir. Nasıl yapıldığına hemen ve ne işe yaradığına hemen değinmek istiyorum ;

Bench press'den örnek verecek olursak, hareketin ilk setlerinde maksimum ağırlıkla sete girilir. Burada kaldırdığınız ağırlık çok fazla olmalı ve tekrar sayısı az olmalıdır. Ancak drop set yapmadan önce çok iyi ısınma ve esneme egzersizleri yapmış olmalısınız. Drop sette sakatlanma riskiniz diğerlerine göre biraz daha fazladır.

Seti tamamladıktan sonra dinleme süresi olmadan ağırlık azaltılarak diğer sete geçilir. Her sette bu tekrarlanır. Ağrılık azaldıkça hareket zorlaşır. Buradaki en önemli nokta dinleme süresinin olmamasıdır. Sadece ağırlıkları çıkartırken bir miktar kaslar dinlenir. Ama drop seti hakkını vererek yapmak istiyorsanız set aralarında ağırlığı azaltacak bir partner ile çalışmalısınız. Hiç ağırlık kalmayacak kadar ağırlıkları azaltmalısınız.

İlk setteki maksimum ağrılığı ise drop set sonunda daha fazla tekrar yapamayacak kadar ayarlamalısınız. Her sette ne kadar ağırlık azaltacağınız ise tamamen size kalmış. Ağırlığı az miktarda azaltmak antrenmanınızı zorlaştırır, fazla azaltmak ise kolaylaştırır.

Diğer vücut geliştirme tekniklerini öğrenmek için Antrenman Teknikleri kategorimizdeki yazılara göz atabilirsiniz.

Bu yöntem orta ve ileri düzeyde sporculara önerilir. Bu yöntemi antrenman programında çeşitlilik olması için kullanmanızı tavsiye ederim. Bu şekilde kaslarınızın rutin antrenman programına alışmasını engellemiş ve kaslarınızı şaşırtmış olacaksınız. Bu da maksimum hipertrofi ve kas gelişimi için oldukça önemlidir.

Yorumlar