Ana içeriğe atla

Bulk Dönemi Nedir?

kilo alma dönemi

Beslenme yöntemlerinden biri olan bulk, temelde büyümeyi esas alan bir yöntemdir. Bulk dönemine irileşme ve kaslanma dönemi de diyebiliriz. Genelde bir çok vücut geliştirmeci tarafından kullanılmış bir yöntemdir. "Çok zayıfım ve kilo alamıyorum" diye şikayet eden birinin muhtemelen bulk döneminden haberi yoktur. Şimdi gelin hep beraber bulk dönemin nasıl ve neden yapılması gerektiğine göz atalım;

Günlük Kalori İhtiyacı Belirleme

İlk olarak yapmanız gereken şey antrenmanlarda harcadığınız kalorileri de hesaba katarak günlük kalori ihtiyacınızı belirlemek olacaktır. Daha sonra gün içerisinde yediğiniz besinler ile bu kalori ihtiyacından biraz daha fazlasını almalısınız. Bulk'un mantığı bu şekilde işler.

Daha sağlıklı bir bulk dönemi için Protein Bakımından Zengin Besinler yazımızı okumanızı tavsiye ederim.

Bulk Döneminde Beslenme

Bulk döneminde tükettiğiniz besinler de oldukça önemlidir. Kalorisi yüksek besinler tüketmelisiniz. Protein bakımından zengin besinler tüketerek hasar gören kaslarınızı iyileşme sürecine sokabilirsiniz. Ancak bu dönemde yağlanma kaçınılmazdır ve bundan dolayı da beslenme düzeniniz çok önemlidir.

Bulk Döneminde Antrenman

Bu dönemde yaptığınız antrenmanlarda oldukça önemlidir. Standart antrenmanınızdan farklı olarak bu dönemde kardio çalışması yapmanız gereksiz olacaktır. Ana amaç kaslanmak ve irileşmektedir. Bu dönemin en büyük özelliklerinden biri de vücudun maksimum kas kütlesine ulaşması ve antrenmanlarınızda hiç olmadığınız kadar güçlü hissetmektir. Bu sayede maksimum kas gelişimi sağlanır ve kendinizi bir süper kahraman gibi de hissedebilirsiniz.

Umarım bu yazımızda bulk döneminin temel mantığını anlatabilmişimdir. Bulk dönemi ile ilgili yazımızı okuduktan sonra bu yazımızı da okumanızı tavsiye ederim : Clean Bulking ve Dirty Bulking Nedir?

Yorumlar