Ana içeriğe atla

Negatif Tekrar Nedir?

kas geliştirme teknikleri

Negatif tekrar deyimini bir çok kez duymuş olabilirsiniz. Ancak çoğu insan nasıl yapıldığını bilmez. Şimdi bu konun özüne inerek ne olduğunu ve nasıl yapılması gerektiğini anlatacağım. Bu teknik sayesinde kaslarınızı şaşırtarak onları daha fazla gelişmeye ve büyümeye teşvik edeceksiniz.

Antrenman programınızdaki rutin bir hareketi ele alalım. Mesela Dumbell Curl. Bu hareketi yaparken ne yapıyoruz; ağırlığı yavaş ve kontrollü bir şekilde kaldırıyoruz ve geri bırakıyoruz. İşte bu geri bırakma işleminde yapılan işe negatif tekrar denir.

Hareketin tabiri caizse kolay yerini zorlaştırmaktır esasında. Yer çekimine karşı koyarak yapılan bir işlemdir ve küçük kas lifleri de dahil olmak üzere daha fazla kas lifini aktif ederek pump etkisini arttırır. Bu şekilde yapılan hareketlerde çok daha fazla zorlanabilirsiniz. Ama sonuçları da buna paralel olarak çok daha iyi olacaktır.

Kaslarınızdaki hipertrofiyi arttırmaya yönelik bu yöntem maksimum kas gelişimi için önemlidir. Aynı zamanda tek düze antrenmanlar sizi bir yere kadar götürür. Daha sonrasında antrenman programınızda negatif tekrar gibi değişik şeyler eklemeniz kas kütlenizin artmaya devam etmesi açısından çok önemlidir.

Diğer vücut geliştirme tekniklerini öğrenmek için Antrenman Teknikleri kategorimizdeki yazılara göz atabilirsiniz.

Not : Bu yöntemi orta ve ileri düzey sporculara öneririm. Oldukça zor ve etkili bir yöntemdir. Başlangıç seviyesindeki fitnesscıların bu tekniği kullanmamasını tavsiye ederim.

Yorumlar