Ana içeriğe atla

Basketbol Boy Uzaltır Mı?

fitness boy uzatma

Bir çok insan tarafından doğru olarak kabul edilen basketbol boy uzaltır algısı sizce ne kadar doğru. Bu makalemde biraz daha sohbet havasında yazacağım. Şimdi televizyonlarda gödüğümüz basketbolcular var. Boyları 2 metreyi buluyor. Peki bu kişiler hayatları boyunca hiç basketbol oynamasalardı bu boya ulaşabilirlermiydi.

Cevap veriyorum "evet". Hiç basketbol oynamamış olsalar bile boyları bu seviyeye gelirdi. Sonuçta boyunuzun uzunluğu siz daha doğduğunuzda genetiğinizde yazılmış olarak geliyor zaten. Yani sizi boyunuz 1.70 cm olacak ise siz bunu spor yaparak en fazla 1.73 yapabilirsiniz. Tabi işkence aletlerindeki gibi kollarınızı ve bacaklarınızı bağlayıp kendinizi gererseniz o başka.

Peki basketbolcuların neden hepsi uzun boylu?

Şimdi bu soruya farklı bir soru ile karşılık veriyorum. At üzerindeki jokeylerin neden boyları kısa ve minyon tipliler. Çünkü atların daha hızlı koşmaları için jokeyin az kilolu olması gerekmektedir. Bu sebeple minyon tipli jokeyler daha başarılı olurlar. Aynı durum basketbol için de geçerli. 2 metrelik bir adam ile 1.60 cm lik bir adam basketbol maçında eşit seviyede olabilirmi. Tabikide olamaz. Bu nedenle basketbolcuların boyu uzundur. Çünkü bu sporda uzun boylu olmak avantajdır ve başarıyı getirende budur.

Kısaca özetleyecek olursak spor yapmak boy uzaltır, ancak çok fazla beklenti içine düşmemeliyiz. Antrenmanla ve beslenmeyle ancak boyunuzun uzamasına yardımcı olabilirsiniz. Sihirli bir deyneğiniz varsa o ayrı tabi.

Bu konu ile ilgili görüşlerinizi yazının altına yorum olarak atabilirsiniz. Herkese bol sporlu günler...

Yorumlar