Ana içeriğe atla

Günde Kaç Öğün Yemek Yemeliyiz?

sandiviç yemek

Çevremdeki bir çok insan tarafından bana yöneltilen bu soruyu cevaplamak istiyorum. Bazı insanlar öğün sayılarını azaltmanın onları zayıflatacağı düşüncesinde iken bazı insanlar ise tek öğünde yiyebildiği kadar yemek yeme düşüncesi savunuyor. Peki günde kaç öğün yemek yemeliyiz?

İster kilo almak için olsun, ister de kilo vermek için, gün içerisinde fazla öğün tüketmek her zaman için daha sağlıklıdır. Midemizin ve sindirim sistemimizin daha verimli çalışması adına tek öğünde fazla yemek yerine ara öğünler şeklinde günlük kalori ihtiyacımızı tamamlamamız gerekiyor.

Zayıflamak İsteyenlerin Yaptığı En Büyük Hata

Pazartesi günü diyete başlayıp salı günü bırakan insanlar tarafından kullanılan bir yöntemden bahsedeceğim. Kahvaltı öğününü atlamak ve günde sadece öğün yemek yemektir. İlk başta kulağa gayet mantıklı gelen bu yöntem aslında çok gereksiz ve saçma bir yöntemdir. Sabah tüketilen besinlerden aldığımız kaloriyi zaten gün içerisinde yakacağız. Koca bir gün bizim günlük aktivitelerimizi yapmamızı sağlayan öğün kahvaltı öğünüdür. Hareketsiz bir gündelik yaşamınız olsa dahi kahvaltıyı asla atlamamalısınız. Zayıflamak için olsa bile.

Kilo Almak İsteyenlerin Yaptığı En Büyük Hata

Kilo almak veya kas yapmak isteyen kişilerin yaptığı en büyük hata ise bir öğünde tıka basa yemek yemektir. Genellikle öğle ve akşam zamanlarında tüketilen fazla yemek size hazımsızlıktan başka bir şey getirmeyecektir. Yapılması gereken bir öğünde midenizin 4 de 3 ünü doldurmaktır. Tamamını doldurmak sağlıksızdır ve sağlıksız şeyler yapıp sağlıklı olmaya çalışmak aptallıktır. Kilo almak için yapılması gereken az az ve sık sık yemektir. Günlük kalori ihtiyacınızın biraz daha fazlasını alacak şekilde öğün sayınızı arttırırsanız kısa sürede etkili sonuçlar elde edebilirsiniz. 

Kaç Öğün Tüketmeliyiz?

3 ana öğün ve 2 ara öğün olacak şekilde beslenmeniz gerekiyor. Eğer vücut geliştirme gibi ağır bir spor ile uğraşıyorsanız ve kilo alma döneminde iseniz öğün sayılarını arttırmakta yarar var.

Bu konu hakkında kafanıza takılan sorularınız olursa alt taraftaki yorum bölümünden bize ulaşabilirsiniz.

Yorumlar