Ana içeriğe atla

Fit Bir Erkek Nasıl Giyinmelidir?

erkek kombinleri

Şu an bu tarz benim yarışmasında olmadığımızın farkındayım ancak vücut geliştirme sporu ile uğraşan kişilerin nasıl giyinmesi ve nasıl giyinmemesi konusunda kişisel görüşlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Aylardır spor yapıyor ve fit bir vücuda ulaşmaya çalışıyorsunuz. Sonunda başarılı oldunuz ancak nasıl giyinmeniz gerektiğini bilmiyor olabilirsiniz. Değişen vücut ölçüleriniz ile birlikte kıyafetleriniz üzerinize oturmayabilir. Bu gibi durumlarda sizlere nasıl giyinmeniz gerektiği konusunda bir kaç tüyo vereceğim;

Dar Giyinmeyin

Dışarıda bir çok insanda görüyorum bunu. Biraz ağırlık çalışması yapmış biri bile saçma bir öz güven ile kendisine olmayan çok dar elbiseler giyebiliyor. Bu gerçekten komik duruyor. Kasları göstereyim derken komik duruma düşüyorlar ve en acılası durum da bunun farkında bile değiller. Eğer süpermen veya örümcek adam değilseniz lütfen dar giyinmeyin.

Koyu Renkler Giymeyin

Eğer kilolu bir kişi iseniz ve fazla kilolarınızı saklamak gibi bir niyetiniz varsa koyu renkleri tercih etmeniz sizin yararınıza olacaktır. Ancak koyu kıyafetler sizi olduğunuzdan daha küçük gösterecektir ve bu durum fit vücuda sahip insanlar tarafından istenilmeyen bir durumdur. Açık renkli kıyafetler sizin vücut hatlarınızı daha fazla ortaya çıkaracağı için sizi olduğunuzdan daha iri ve kaslı gösterir. Aynı zamanda sıcak yaz aylarında koyu renkli kıyafetlerle dışarıda dolaşmak da akıl karı değildir.

Sade Giyinin

Sadeden kastım desensiz ve tek renk giyim tarzı. Bu birazda benim kişisel düşüncem açıkcası. Desenli tişörtler sizin vücut hatlarınızı belli etmez ve sizi bir çocuk gibi de gösterebilir. Bu konuda kadınlardan biraz feyz almalı ve sade tek renk giyinmeye özen göstermeliyiz. Pantolon ve tişörtlerde renk uyumu da çok önemlidir ve bütün bunlar sizi tarz sahibi bir olarak gösterecektir.

Aksesuarlara Dikkat Edin

Aksesuarlar iyi bir giyim tarzı için çok önemlidir. Gözlük, kolye ve benzeri aksesuarlar ile giyim tarzınıza son bir dokunuş yaparak tarz sahibi olabilirsiniz. Aksesuarlar sizin giyimine dikkat eden bir birey olarak görünmenizi sağlayacaktır.

Tişörtlerinizdeki Kol Boyuna Dikkat Edin

Bu en önemli konulardan biri aslında. Bir çok insan dirseğine kadar uzanan tişörtleri giyiyor ve bir cuval inciri berbat ediyorlar. O kadar kol çalıştınız bunun karşılığı olarak onları biraz gün yüzüne çıkarmalısınız. Ünlü komik bir caps vardı hatırlarsanız şöyle diyordu : "Ferrarin olsa üstünü örter misin" işte durum tam olarak bu. Kolları kısa olan tişörtleri tercih edin. Bu sizi çok daha sportif gösterecektir.

V Yaka Tercih Edin

Bu da tamamen kendi görüşüm. V yaka kıyafetler sizin hafiften üst göğüs kaslarınızın görünmesini sağlayacaktır. Ayrıca çok daha şık duracaktır. Ancak insanın kendine yakışanı giymesi daha önemli olduğu için bu konuda ısrarcı olamam. V yakayı bir deneyin.

Esneme Payı Olan Kıyafetler Giyin

Bu belkide en önemli konulardan biri. Sadece fit insanlar için değil tüm herkes için geçerli bur nüans. Giydiğiniz kıyafette mutlaka esneme payı olsun. Kendinizi daha rahat hissetmeniz için bu çok önemli. Günlük aktivitelerinizi daha rahat yapabilmek adına esneme payı olan kıyafetleri tercih edin.

Renk Uyumuna Dikkat Edin

Herkesin en sevdiği pantolonu, en sevdiği ayakkabası ve en sevdiği tişörtü olabilir. İnsanlar genelde sevdiği kıyafetleri giymek ister. Ancak tek parça olarak oldukça güzel olan bir kıyafet diğer kıyafetler ile birleştiği zaman o kadar da iyi görünmeyebilir. Birbiri ile alakasız renklerde olan kıyafetlerde bir renk uyumu söz konusu değildir. Ancak kısa bir açıklama yapmak istiyorum bu konu hakkında. Renk uyumundan kastım aynı renkleri giymek değildir. Bir çok insan renk uyumunu aynı renkleri giymek zannediyor. Ancak durum böyle değil tabikide. Renk uyumundan kastımız birbiri ile uyumlu renklerin bir arada olması. Örnek olarak siyah ve beyazı örnek verebilirim. Beyaz pantolonun üzerine siyah bir tişört giyebilirsiniz ancak altına kırmızı bir ayakkabı giyemezsiniz güzel durmaz. Onun için kırmızı bir tişört giymeniz daha iyi olacaktır.

Paçaları Kıvırmayın

Giydiğiniz pantolonun paçalarını kıvırmayın arkadaşlar çok komik gözüküyor. Dereye mi gireceksiniz ne yapacaksınız paçaları kıvırıp. Sanki kumaş yetmemiş gibi bir görüntü oluyor. Tamam kadınlarda ayak bileğinin gözükmesi şık duruyor olabilir ama erkeklerde olmuyor. Oldu olacak bir de etek giyin tam olsun.

Konu Dışı kategorimizdeki diğer yazılara göz atmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Önemli Uyarı : Sitenin amacından biraz çıktığımın farkındayım ancak bu konulara değinmem gerekiyordu. Siz de bu konu hakkındaki düşüncelerinizi yorum olarak yazabilirsiniz. Bu yazı tamamen kendi kişisel görüşlerim ile hazırladığım bir yazıdır. Önerilere ve eleştirilere açığım.

Yorumlar