Ana içeriğe atla

Pump Etkisi Nedir?

ön kol kasları

Pump etkisi terimini bir çok kez duymuşsunuzdur. Nasıl yapıldığını ve ne işe yaradığını bilmiyorsanız çok şey kaçırıyorsunuz demektir. Vücut geliştirme camiasında sıklıkla kullanılan bir tekniktir ve kas gelişimi için çok önemlidir.

Pump etkisi egzersiz sırasında kaldırılan ağırlığın etkisiyle, kaslara pompalanan kasın, kası şişirmesi ile hissedilen bir etkidir. Bu sayede kandaki besinleri çalıştırdığınız kasa yöneltmiş olursunuz.

Bu da kas gelişimi için önemlidir. Ne kadar fazla pump etkisi olursa kas gelişimi de ona paralel olarak fazla olacaktır.

Pump etkisini en fazla drop setlerde hissedersiniz. Drop set ile ilgili yazımızı okumak için burayı tıklayınız.

Kaslara pompalanan kan miktarı kasların geçici süre şişkin ve dolgun gözükmesini sağlar. Çoğu sporcu pump etkisinde iken fotoğraf çeker. Hatta vücut geliştirme yarışmalarında podyuma çıkmadan önce sporcular kaslarının daha dolgun gözükmesi için ufak egzersizlerle pump etkisi yaratırlar.

Vücuttaki kan akışı dengelendiğinde ise kas eski haline geri döner. Bu aşamadan sonra beslenme ve dinleme aşamaları da tamamlanır. Kas gelişimi bu şekilde işler.

Yorumlar