Ana içeriğe atla

Fırında Somon Tarifi

fırında somon nasıl yapılır

Haftada en az bir kez balık tüketmek uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir. Balık içerisindeki omega 3 ve protein sayesinde kas gelişimi için oldukça faydalı bir besindir. Bu gün sizlere kaslarınızın gelişimine destek olacak bir tarif önereceğim. Fiyat olarak diğer balıklardan bir tık daha pahalı olan somon lezzet olarak da ön plana çıkıyor. Denemenizi tavsiye ederim. İşte fırında somon tarifimiz için gerekenler;

Fırında Somon Malzemeleri (1 Kişilik)

  • 200 gram Somon (Dilim ya da fileto)
  • Hardal
  • Bal
  • Limon
  • Dereotu
  • Tuz

Fırında Somon Besin Değerleri (100 gr)

Kalori : 231 kcal
Karbonhidrat : 0 gr
Protein : 25 gr
Yağ : 13 gr

Fırında Somon Nasıl Yapılır? 

  • Sosunu hazırlamak için hardal, bal, limon ve kıyılmış dereotunu derin bir kapta karıştırıyoruz.
  • Marine olması için en az 15 dakika buzdolabında bekletiyoruz. Bu işlem sosunuzun daha lezzetli ve kıvamlı olması için gerekli.
  • Hazırlamış olduğunuz sosu somon etine sürüyoruz ve 200 derece ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişiriyoruz. Daha sonra servise hazır. Afiyet olsun.

Sitemizdeki diğer Fit Tarifleri merak ediyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.

Yorumlar