Ana içeriğe atla

Yaşlanmadan Önce Uygulamanız Gereken Fitness Önerileri

Bir çok insan spora başladığı zaman keşke daha önce başlasaydım gibi hayıflanmaktadır. Hele ki yaş olmuşsa 40 bu zamana kadar niye başlamadığına daha çok üzülür. Bunların olmaması için siz gençken spora başlasanız iyi olur hem bu sizi 40 lı yaşlarınızda daha genç gösterir ve daha dinamik olursunuz. 20 li yaşlarda yapılan sporla 40 lı yaşlarda yapılan spor arasında büyük farklar vardır en basitinden kas onarım hızı gençken daha hızlı bir şekilde kaslarınız onarıldığı için daha çabuk kas yapmanız mümkünken 40 yaşınızda bu daha çok uzuyor ve gelişiminiz alt seviyelerde oluyor. Bunun önüne geçmek için hemen spor yapamaya başlamanız sizin için en iyi seçimlerden birisi olacaktır.
İşte 40 yaşından önce uygulamanız gereken fitness önerileri:
1.              SAĞLIKLI BESLENİN
İşin sırrı aslında burada vücudu bir otomat gibi düşünmek lazım sen parayı atarsın seçimini yapar ne istersen alırsınız vücutta aslında böyle çalışmaktadır sen vücuda ne sokarsan sağlıklı sağlıksız ilerde o şekilde olursun vücudunuza iyi bakmanız gerekiyor ve bunun içinde her zaman kaliteli beslenmeniz gerekiyor şeker, yağ ve tuz gibi kalitesiz şeyler uzaklaşarak daha kaliteli ve organik besinlerle beslenmeniz gerekiyor. Bu şekilde gelecek yaşlarda vücudunuz çok daha sağlıklı diğer yaşıtlarınız için çok daha iyi olursunuz.
2.               UYKUNUZU DÜZENLEYİN
Uyku bu işin en önemli kısımlarından biridir. Ne diyoruz hep önce beslenme sonra uyku daha sonra antrenman çünkü gece uyumak bizim için çok büyük bir velinimettir aslında sen uykudayken gündüz salgılanmayan bir çok hormon insan uykudayken tetiklendi için bu bizim için önemli sen o saatte uykuda olman gerekirken eğer hala ayakta isen o an çok büyük şeyler kaybediyorsun demektir. İyi uykular : )
3.               AĞIR KALDIRMANIZ GEREKMİYOR, DÜZENLİ EGZERSİZ YAPIN
Gelelim antrenman sistemlerine buradaki amacımız sağlıklı bir vücut olsun istiyorsak çok ağırlık basmaktansa sadece düzenli olarak spor yapmanız sizin için daha avantajlı olacaktır.
Eklemlerinizi ve kaslarınızı hareketlendirerek yaşlılık döneminde daha rahat hareket etmenizi ve dinç kalmanızı sağlayacaktır.
4.               HAREKETLİ KALIN, DAİMA
Hareket berekettir sözünden yola çıkarak hareket halinde kalan bir insan vücuduna daha iyi bakar sağlık açısından 40 yaşından sonra çok faydasını görürsünüz sürekli oturarak monoton bir hayat sizi geriye götürür ve yaşlanınca size negatif bir enerji olarak geri döner.
5.               YAŞAM TARZI EDİNİN

Sporu bir yaşam tarzı haline getirmek size çok büyük bir artı sağlayacaktır. Bu nedenle ki 20 yaşlarda spora başlayan insanlar daha istekli oluyorlar daha iyi beslenmeye çalışıyorlar fakat yaş 30 lara geldikten sonra yada çoluga çocuğa karışınca daha isteksizleşiyorlar aslında yapmış olduğunuz spor size bu yaştan sonra daha lazım olacaktır. Sporsuz bir hayat olmaz arkadaşlar.

Yorumlar