Ana içeriğe atla

Vücut Kıllarından Kurtulma Yöntemleri

kılları azaltma yöntemleri

Kıllı bir vücut çoğu kişi tarafından istenilmeyen bir durumdur. Estetiksel açıdan büyük bir sorundur ve kaslarınızın görünürlülüğünü azaltmaktadırlar. Kıllardan kurtulmak için çeşitli yöntemler mevcuttur. Bu gün kıllardan kurtulma yöntemlerini artıları ve eksileri ile inceleyeceğiz.

Öncelikle şu unutulmamalıdır ki vücuttaki kıllar kas gelişimi için herhangi bir sorun teşgil etmezler.
Bu konuya başka bir yazımda ayrıntılı olarak değineceğim. Sporcular atletik performansını arttırmak ve daha estetik görünmek için vücut kıllarını almaktadırlar. Futbolcular ve yüzücüler bu sebeple kıllarını düzenli olarak almaktadırlar.

Epilasyon

Lazer ile kılları yakmaya dayalı bir epilasyon çeşididir. Kıllardan kurtulma yöntemleri arasındaki en pahalı ve en etkili yöntemdir. Düzenli kullanımda kıllardan tamamen kurtulmak söz konusudur. Çeşitli merkezlerde seans olarak uygulanabilir. Vücudunuzun tamamına epilasyon yapacaksanız 1.000 ila 1.500 lirayı gözden çıkartmalısınız. Tabi bu fiyat gideceğiniz yere ve kıllarınızın yoğunluğuna göre artıp azalabilir.

Epilasyonun Artıları

Kıllardan tamamen kurtulunabilir.
Acısız bir yöntemdir.

Epilasyonun Eksileri

Çok maliyetli bir yöntemdir.
Seans sonrasında cildin güneş ışığına maruz kalmaması gerekir.

Sir Ağda

Düzenli kullanımda kıl köklerini zayıflatmakta ve kıl sayısını azaltmaktadır. Ayrıca kullanımdan sonra pürüzsüz bir cilde sahip olursunuz ve bu pürüzsüzlük 2 ila 4 hafta sürmektedir. Ancak evde kullanılan sir ağdalar, merkezlerde kullanılanlara kıyasla etkisi daha azdır. Ayrıca kullanım öncesi ve sonrası çeşitli kremler kullanılmalıdır. Bu sayede kıllardan tamamen kurtulma olasılığı yüksektir.

Sir Ağda Artıları

Kıllardan tamamen kurtulma söz konusu olabilir.
Maliyeti daha azdır.
Pürüzsüzlük sağlar.

Sir Ağda Eksileri

Acı dolu bir yöntemdir.
Düzenli kullanım gerektirir.
Cildiniz tahriş olabilir.

Jilet

En çok kullanılan epilasyon yöntemleri arasındadır. Vücut için olan türleri de mevcuttur. Doğru kullanımda oldukça etkili bir yöntemdir. Ancak yanlış kullanımda tam bir baş belası olabilir.Kullanım esnasında kıl köklerinin çıktığı yöne doğru kullanılmalıdır. Aksi takdirde kıl dönmelerine ve batıklara yol açabilir.

Jiletin Artıları 

Maliyeti az bir yöntemdir.
Hızlı sonuç verir.

Jiletin Eksileri

Kılların daha fazla çıkma ihtimali vardır.
Düzenli kullanımda kıllardan tamamen kurtulmak söz konusu değildir.
Kıl dönmelerine yol açabilir.

Tüy Dökücü

Her ne kadar mucizevi bir ürümüş gibi tanıtılsada jiletten hiçbir farkı yoktur. Aynı işlemi kimyasal yollarla yapmak gibi bir şey. Kılların tekrar çıkması olasıdır. Ancak jilet kullanmak istemeyen kişilere tavsiye edilebilir.

Tüy Dökücünün Artıları

Maliyeti azdır.
Ulaşılamaz bölgelere daha rahat ulaşılabilir.(Sırt gibi)
Hızlı ve etkili sonuç verir.
Kısa süreli pürüzsüzlük sağlar.

Tüy Dökücünün Eksileri

Uzun vadede kullanılacak bir yöntem değildir.
Cildinizi tahriş edebilir.
Kılların kalınlığına göre kıl dönmesi ve batığa yol açabilir.

Makine

En mantıklı epilasyon yöntemlerden biridir. Bir kere alınır ve defalarca kullanılabilir. Pürüzsüzlük sağlamaz ama en azından kıl dönmesi ve batık gibi ihtimaller ortadan kalkar. Eğer doğal ve az kıllı bir görünüm elde etmek istiyorsanız makinenin başlığı ile ayarlayabilir ve bacak ve kollarınızdaki kılları kısaltabilirsiniz. Bu şekilde daha doğal bir görünüme kavuşabilirsiniz.

Makinenin Artıları

Uzun vadede en ucuz yöntemdir.
Acısız bir yöntemdir.
Doğal bir görünüm elde edilebilir.

Makinenin Eksileri

Kesin bir sonuç değildir.
Düzenli kullanım gerektiri.
Pürüzsüzlük sağlamaz.
Kılların eski haline gelmesi uzun sürmez.

Yorumlar