Ana içeriğe atla

Fit Vücut İçin Yapılması Gerekenler

şınav çekerek fit olmak

Fitness kelimesinin kökeni olan fit, kelime anlamı olarak formda olmak anlamına gelmektir. Size en çok yakışacağını düşündüğünüz vücut sizin hedefinizdir.

Fit vücut kişiden kişiye değişebilen bir kavramdır. Yağ oranı ve kas kütlesini iyi dengelemek gerekir. Çok fazla kas yaparsanız bu bodybuilding'e girer. Çok fazla yağlanırsanız da obez olursunuz.

Yani fit vücut bu ikisinin arasında bir yerdedir. Fit vücut algısı genellikle hafif gözüken karın kasları, sarkık olmayan diri bir vücut anlamına gelmektedir.

Fit bir vücudunuz olmasını istiyorsanız vereceğim tavsiyelerle bunu başarabilirsiniz.

1.Kahvaltı Yapın : Bir çok insan sırf zayıflamak ve fit bir vücuda ulaşabilmek için kahvaltıyı atlamaktadır. Ama unutulmamalıdır ki kahvaltı günün en önemli öğünüdür. Öğün atlamak sizi zayıflatmaz aksine kilo almanızı sağlar.

2.Su İçin : Sindirim sistemine ve böbreklerin çalışmasında önemli bir rol oynar. Fit vücuda giden yol sudan geçer. Aynı zamanda metabolizmayı hızlandırır ve fit bir vücuda kavuşmanıza yardımcı olun.

3.Egzersiz Yapın : Burada bahsettiğim egzersiz ağırlıklarla yapılanlar değil elbette. Amacımız sadece fit bir vücuda ulaşmak. Bunun için ise evinizde veya işyerinizde yapabileceğiniz egzersizler mevcut. Asansor veya yürüyen merdiven yerine normal merdivenleri kullanmak bile bir çeşit egzersizdir. ve dengeli beslenme ile birleşince fit vücut hayalleri hayal olmaktan çıkar.

4.Kötü Alışkanlıklardan Uzaklaşın : Sigara ve alkolden bahsediyorum elbette. Bu maddeler hayatınızdayken fit vücuttan söz edilemez.

5.Tartı Alın : Evinizde bir tane tartı olsun. Bu psikolojik olarak sizi spora yöneltecek ve sağlıklı beslenmeniz gerektiğini bilinç altınıza işleyecektir.

6.Tavsiye Almayın : Spor ile uğraşmayan kişilerden tavsiye almayın. Ülkemizde çok bilmişler çok fazla. Alkolü bile faydalı bir şeymiş gibi anlatanlar var. Mikropları kırıyormuş. Gülmekten başka bir şey gelmiyor aklıma. Siz siz olun fit vücudu olmayan birinden tavsiye almayın.

7.Kalori Hesabı Yapın : Günlük olarak harcadığınız kalori miktarını hesaplayın. Bunun için çeşitli uygulamalar mevcut. Sonra çıkan kalori miktarını gün içinde tutturmaya çalışın. Kilolu biri iseniz biraz altında, zayıf biri iseniz biraz üstünde kalori tüketin. Matematik yanılmaz.

Yorumlar