Ana içeriğe atla

Alt Karın Egzersizleri Hakkında

EGZERSİZ
Dünya üzerinde yaşayan bütün insanların istediği şeylerden birkaçı mutlaka iyi kalçalara , iri kol kasları ve karın kaslarıdır.bir çok insan bunların hayalini kurara bir spor salonuna yazılmaya karar verir.fakat parayı verdikten sonra spor yapmaya bir türlü gidemez hep bir aksilik çıktıgını zannderek kendilerini kandırırlar devamlı peki evde çalışarak nasıl başarılı olabilirsiniz cevabı yazımızda mesela evde karın kası çalışmak
BESLENME

Eğitimden önce gelen konumuz ise beslenme bu konu en çok dikkat etmeniz gereken yerdir örneğin karın kasları için cok mekik daha hızlı karın kası cıkarmaz önemli olan beslenmedeki yağ,şeker,tuz ,protein gibi unsurları göz önünde bulundurmak gerekir. Günde en az 3 lt su tüketmeniz gerekir.
NEREM ÇALIŞIR?
Spor yapan insanların bazıları hareketleri yaparken tek bir kas grubunun çalıştığını düşünüyor fakat durum aslında böyle değil çünkü bir hareketi yaparken bir tek kas bölgesi çalışmaz onunla birlikte yardımcı kaslarda çalışır örneğin bench pres yaparken triceps inde çalışması gibi.

HAREKETLER
Statik İtme Hareketi
Sırt üstü yere uzanın. Karnınızı sıkın. Bacaklarınızı kırarak yerle 90 derece oluşturacak şekilde havaya kaldırın. Kollarınızla bacaklarınızı tüm gücünüzle itmeye çalışın. Tabi siz iterken bacaklarınızın da gitmemek için geriye doğru tepki vermesi gerekiyor. Kendinizi zorlayacak şeylerden kaçının, sakatlanmak istemezsiniz. Bir itme aşamasını 2 saniye kadar tutun. Böylece bu hareketi 10 kez 3lü setler halinde yapabilirsiniz.
Yukarı İtme Hareketi
Sırt üstü yere uzanın. Kollarınızı belinizden kalçalarınıza doğru olacak şekilde kalçalarınızın altına koyun. Karnınızı sıkın. Bacaklarınızı bükmeden vücudunuzla 90 derece olacak şekilde dümdüz havaya kaldırın. Karnınızdan ve belinizden kuvvet alarak bacaklarınızı yukarıya doğru itin. Bu işlemi 2 saniyede bir 10 kez 3lü setler halinde yapabilirsiniz.
TIRMANMA HAREKETİ
Yüz üstü gelecek şekilde ellerinizi başınızın hafif önüne koyarak şınav pozisyonu alın. Karnınızı sıkın ve bel kalça sırt bölgenizi dümdüz yapın. Sanki bir yamaca tırmanıyormuş gibi önce bir bacağınızı sonra bir bacağınızı karnınıza doğru çekin ve yerine koyun.
Siz de beslenmenize dikkat ederek ve alt karın çalışma egzersizleri yaparak karın bölgenizdeki yağlarınızdan kurtulabilirsiniz.

Yorumlar