Ana içeriğe atla

Vücut Geliştirme ve Mastürbasyon

yorucu antrenmanlar

Vücut geliştirme sporu ile uğraşan kişilerin genel olarak merak ettiği bir sorudur bu. Ancak insanlar utandığı için bu tarz soruları sormaya çekiniyorlar. Toplumumuzda bu gibi olaylar bir utanç kaynağı olarak algılanıyor. Halbuki mastürbasyonu insan doğasının bir parçasıdır. Bu durumun sağlık açısından herhangi bir sakıncası yoktur. Sağlıklı bir insanın düzenli aralıklarla mastürbasyon yapması gerekir. Peki bu mastürbasyonun kas gelişimini etkiler mi?

Mastürbasyonun Vücuttaki Testosteron Seviyesine Olumsuz Bir Etkisi Olur Mu?

Testosteron kanda dolaşan bir hormondur. Büyüme hormonunu tetiklemesi ve kas oluşumunu desteklemesi sebebi ile vücut geliştirme sporu için oldukça önemli bir yere sahiptir. Sperm ise mastürbasyon ile dışarı atılan bir üreme maddesidir. İkisi birbirinden çok farklıdır. Bizim kas gelişimimiz için gerekli olan testosteron maddesidir. Dolayısıyla mastürbasyonun vücuttaki testosteron seviyesine olumsuz bir etkisi yoktur.

Mastürbasyon Sırasında Vücuttan Atılan Protein Kas Gelişimini Etkiler Mi?

Mastürbasyon sırasında meni ile birlikte vücuttan bir miktar protein atılır. Ancak atılan bu maddenin içerisindeki protein miktarı oldukça düşüktür. Sperm yaklaşık olarak 1 gram protein içerir ve 5 kaloridir. Kas gelişiminizi etkileyecek kadar yüksek değildir. Tükettiğiniz herhangi bir gıda yardımı ile bu proteini vücudunuza geri alabilirsiniz.

Mastürbasyonun Antrenmanlardaki Performansa Olumsuz Bir Etkisi Olur Mu?

Cinsel ilişkiden veya mastürbasyondan sonra bir duş alıp gönül rahatlığı ile antrenmanınıza gidebilirsiniz. Psikoljik etkileri dışında mastürbasyon veya seks antrenman performansınızı etkilemez. Ancak cinsel ilişkiden hemen sonra (dinlenmeden) büyük kas grupları ile (bacak) antrenman yapmanızı tavsiye etmem.

Extra Bilgi : Bu yazı ile birlikte bir konuya daha değinmek istiyorum. Mastürbasyon sivilcelerin artmasını sağlamaz. Mastürbasyon ve sivilce oluşumunun bir alakası yoktur.

Yazı ile ilgili eklememi istediğiniz herhangi bir sorunuz var ise aşağıya yorum olarak bırakabilirsiniz.

Yorumlar