Ana içeriğe atla

Spordan Para Kazanmanın Yolları

fitnessdan para kazanma

Vücut geliştirme sektörü yabancı ülkelerde ciddi paralar kazandıran bir sektör olsa de Türkiye'de henüz o kadar gelişmemiştir. Türkiye'de en çok gelişen ve para kazandıran spor dalı futboldur. Diğer spor dalları ise futbolun gölgesi altında ondan arta kalan kırıntılar ile idare eder. Bu nedenle fitness ve vücut geliştirme sporundan ciddi miktarda paralar kazanılamaz. Ancak yapacağınız iş fikri ile en iyisi olabilir ve yüksek miktarda paralar kazanabilirsiniz. En iyisi olmak çok önemli. Eğer siz en iyi iseniz fiyatı siz koyarsınız ve insanlar sizin verdiğiniz hizmeti almak için sıraya girer.

Fitness sporundan para kazanabileceğiniz yolları sizler için derledim. Aynı zamanda bu yolda sizlere yardımcı olmak için de elimden geleni yapacağıma emin olabilirsiniz.

Online Personal Trainer'lık Yapabilirsiniz

Günümüzde en çok popüler olan yol budur. Çünkü herkes Online Personal Trainer'lik hizmeti verebiliyor. Kişisel bir web sitesi açıp insanlara ders vermek günümüz teknolojisinde çok zor değil. Ancak bu işi yapmak istiyorsanız iyi bir vücut ve yüksek takipçili sosyal medya hesapları gerekmekte. Eğer vücudunuz yeterince iyi değil ise kimse sizden personel trainer hizmeti almak istemeyecektir. Bu aşamada bilgi birikiminizden daha çok görünümünüz önemlidir.

Aynı zamanda bu işten para kazanabilmek için bir çok insana ulaşmanız gerekir. Çünkü çok az insan personal trainer ile çalışmakta. Öğrenci bulmak zor bir iştir.

Yazar Önerisi : Sitemizin Estetik Vücutlar köşesinde Online Personel Trainer'lik hizmeti vermek isteyen kişilere her zaman yer vardır. Eğer bu işi yapıyorsanız veya yapmak gibi bir niyetiniz var ise biografinizi ve fotoğraflarınızı bize gönderebilirsiniz. Biz de bunu paylaşarak fitnesscılar ile sizin buluşmanızı sağlayabiliriz.

Fitness Salonlarında Çalışabilirsiniz

Büyük fitness salonlarına antrenör olarak çalışabilirsiniz. Ancak bunun için iyi bir vücut ve tecrübeleriniz yeterli gelmeyebilir. Antrenörlük belgesi veya sporla uğraştığınızı gösteren herhangi bir belge gerekmektedir. Her vücut geliştirme ile uğraşan spor salonunda antrenör olarak çalışamaz. 

Spor Salonu Açabilirsiniz

Bunun için öncelikle Vücut Geliştirme Federasyonu'nundan alınmış 2.Kademe Antrenörlük Belgesi gerekmektedir. Ayrıca bir spor salonu açmak oldukça maliyetli bir iştir. Eğer sizi tanıyan bir çok insan var ise ve açmayı düşündüğünüz yerin yakınlarında spor salonu yok ise mantıklı bir seçenek olarak düşünülebilir.

Vücut Geliştirme Yarışmalarına Katılabilirsiniz

Buradan yüksek miktarda paralar kazanılamaz. Ancak insanların sizi tanımasını sağlayabilirsiniz. Eğer genetiğinize güveniyorsanız ve vücut geliştirme sporunu bir yaşam biçimi olarak benimsemişseniz bu yolla doğrudan veya dolaylı yoldan para kazanabilirsiniz.

Fitness Modellik Yapabilirsiniz

Fitness model olmak manken olmaktan daha zordur. Sadece kaslı ve fit bir vücut yetmez. Aynı zamanda yakışıklı olmalısınız. Vücudunuz ve yüzünüz bir uyum içerisinde olmalı. Eğer çok iyi bir genetiğiniz ve Allah vergisi bir yakışıklılığınız var ise bu yolla para kazanabilirsiniz.

Bu işten yurt dışında ciddi paralar kazanan insanlar vardır. Ancak ülkemizde hala gelişmekte olan bir sektördür. Sponsorlar yardımı ile ciddi paralar kazanılabilir.

YouTube'da Spor İle İlgili İçerikler Üretebilirsiniz

Son zamanlarda artık çocuklar bile YouTube kanalı açmakta ve video yüklemekte. Çok ciddi bir içerik miktarı var. Ayrıca bu işi yapan bir çok YouTuber mevcut. Ancak siz de bilgi birikiminize güveniyorsanız ve ben daha iyisini yapabilirim diyorsanız YouTube işine girebilirsiniz.

Yorumlar