Ana içeriğe atla

Kivinin Faydaları

yarım kivi

Tüylü patatese benzeyen ve odunsu bir görünüme sahip kivinin vücuda oldukça fazla faydası bulunmaktadır. Ekşimsi tadı ile diğer meyvelerden farklı bir lezzeti olan kivi bir çok kişinin favori meyvesi haline gelmiştir. İçerisinde yüksek oranda C vitamini, potasyum ve folik asit bulundurur. Aynı zamanda kivinin çekirdekleri iyi bir omega 3 kaynağıdır.

Kabızlık ve Sindirim : Kivi içerisinde bulunan aktiniadin ve protein çözücü enzimler sayesinde sindirime yardımcı olur. Bunun yanı sıra iyi bir lif kaynağı olduğundan kabızlık ve benzeri bağırsak sorunlarının da önüne geçer.

Tansiyonu Dengeler : İçerisindeki potasyum sayesinde vücuttaki sodyumun zararlı etkilerini en aza indirir. Yüksek tansiyon problemi yaşayan kişiler tansiyonlarını dengelemek amacı ile kiviyi tüketebilirler.

Vücut Direncini Yükseltir : Kış aylarında grip gibi rahatsızlıklar için C vitamini bire birdir. Kivi bol miktarda C vitamini içerir. Bunun yanı sıra tam bir antioksidan kaynağı olan kivi vücut direncini yükseltmek ve hastalıklara karşı korunmak için tüketilebilecek bir meyvedir.

Kan Pıhtılaşmasını Azaltır : Birçok insan bunun için bir takım ilaçlar kullanmak durumunda kalsa da kivi bunu doğal yollar ile çözüme kavuşturur. Günlük düzenli olarak kivi tüketimi kan pıhtılaşmasının önüne geçer. İlgili ilaçları kullanan kişiler alternatif olarak (doktorlarına danışmak kaidesi ile) kivi kullanabilirler.

Uyku Problemleri : Yapılan araştırmalar sonucu kivinin içerisindeki maddeler uyku probleminin önüne geçerek daha kaliteli ve deliksiz bir uyku çekmenize olanak sağlıyor.

Diyabet ve Şeker : İçerisindeki lifler ve düşük glisemik oranı sayesinde kivi, diyabet hastaları için oldukça faydalı bir besindir. Yüksek miktarda şeker içeren meyvelere alternatif olarak kivi tüketimi şeker hastaları için daha faydalı olacaktır.

Kivinin Besin Değerleri (100 gr)

Karbonhidrat : 13 gr
Protein : 0.3 gr
Yağ : 0.1 gr
Kalori : 63 kcal

Kivi Hakkında Merak Ettikleriniz

Kivinin Cilde Faydaları : E vitamini bakımından zengin besinler tüketmek daha sağlıklı bir cilt için oldukça önemlidir. Bir çok el-yüz kreminin içerisinde de E vitamini içeriğini görürsünüz. Kivinin içerisinde bol miktarda E vitamini bulunmaktadır.

Kivinin Zararları : Alerjik etkenlerden dolayı vücudunuz kiviye karşı bir tepki gösterebilir. Bu gibi durumlarda kivi tüketimini durdurmalısınız. Aynı zamanda aşırı kivi tüketimi midede hazımsızlığa da yol açabilir.

Kivi Zayıflatır Mı ? : Kivi tek başına sizi zayıflatmaya yardımcı olmasa da içerisindeki besin değerleri ve düşük kalorisi ile diyet programlarında sıkça kullanılmaktadır.

Not : Bu besin ile ilgili merak ettiğiniz başka bir soru var ise yazının altına yorum olarak bırakabilirsiniz.

Faydalı Besinler kategorimizdeki diğer yazılara göz atmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Önemli Uyarı : Her şeyin fazlası zarardır. Bir kişi için yararlı olan bir besin başka biri için zararlı olabilir. Bu nedenle tükettiğiniz besinleri dikkatli seçin.

Yorumlar