Ana içeriğe atla

Kerevizin Faydaları

kerevizin içi

Maydanozgiller familyasında yer ala kereviz C,K vitamini, folik asit, potasyum ve lif açısından zengin bir besin öğesidir. Kerevizin kendine özgü bir kokusu vardır ve 2 yıllık bir bitkidir. Tüketim konusunda çoğunlukla zeytinyağlı olarak tercih edilir. Vücuda faydalı besinler arasında yer alır.

İltihaplanmayı Önler : Enfeksiyon, eklem ağrıları ve akne gibi iltihaplı hastalıkların etkilerini azaltmak için kereviz tüketilebilir.

Sakinleştirici Etkisi Vardır : Sinir sisteminizin sakinleşmesine yardımcı olacak mineral, magnezyum ve bir takım yağları içeren kereviz, doğal bir sakinleştirici olarak kullanılabilir. Aynı zamanda kereviz daha iyi bir uyku çekmenize de yardımcı olur.

Göz Sağlığı İçin Faydalıdır : Kereviz gözlere iyi gelen A vitamini bakımından oldukça zengindir. Günlük A vitamini ihtiyacınızın yüzde 10'unun karşılar.

Kolesterolü Düşürür : Kereviz tüketimi yükselen kolesterolü düşürmeye yardımcı olur. İçerisindeki "phthalide" adındaki madde kerevize lezzet ve koku vermenin yanı sıra kolesterolü de düşürür.

Tansiyonu Dengeler : Yükselen kan basıncının düşmesi için kereviz bire birdir. Yüksek tansiyon problemi yaşayan kişilerin beslenme programlarına kerevizi eklemesini tavsiye ederim.

Kanseri Önler : Yapılan araştırmalar sonucu kerevizin bir takım kanser hücrelerinin gelişmesini ve büyümesini engellediği saptanmıştır. Kereviz tüketerek hem vücudunuzun genel sağlığını iyileştirebilir, hem de olası kanser riskini de azaltmış olursunuz.

Alkali Dengesini Sağlar : Vücudun alkali dengesini sağlayarak genel sağlığınızı iyileştirir.

Sindirim ve Kabızlık : Kereviz içerisinde bol miktarda su içerir. İçindeki lifler ve su sayesinde dışkının daha sağlıklı olmasını sağlar. Kabızlık ve dışkısal problemler için kullanılabilir.

Kerevizin Besin Değerleri (100 gr)

Karbonhidrat : 9.2 gr
Protein : 1.5 gr
Yağ : 0.3 gr
Kalori : 42 kcal

Kereviz Hakkında Merak Ettikleriniz

Kereviz Nasıl Yenir? : Zeytinyağlı olarak tüketilebileceği gibi aynı zamanda salataya katılabilir veya yemeği de yapılabilir.

Kereviz Zayıflatır Mı? : Kereviz size tokluk hissi verirken aynı zamanda düşük kalorisi ile kilonuzu kontrol altında tutmanıza yardımcı olur. Hazırladığınız salata vb. gıdaların içerisine bir miktar kereviz ekleyebilirsiniz.

Kerevizin Seks Hayatına Etkisi : İçerisinde iki feremon olan kereviz androstenonesi ve androstenol yükselmesi sayesinde kişinin uyarılma düzeyini yükseltir.

Not : Bu besin ile ilgili merak ettiğiniz başka bir soru var ise yazının altına yorum olarak bırakabilirsiniz.

Faydalı Besinler kategorimizdeki diğer yazılara göz atmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Önemli Uyarı : Her şeyin fazlası zarardır. Bir kişi için yararlı olan bir besin başka biri için zararlı olabilir. Bu nedenle tükettiğiniz besinleri dikkatli seçin.

Yorumlar