Ana içeriğe atla

Oruç Tutmak Kas Kaybına Neden Olur Mu?

ramazanda vücut geliştirme

Ramazan ayının gelmesi ile spora ara veren veya bu durumu kilo vermek için kullanan bir çok insan mevcut. Oruç tutmak vücudunuzun uzun bir süre aç kalması anlamına geliyor. Bu süreç içerisinde vücudunuzun ne yaşadığını bilirseniz ona göre hareket edebilir ve ramazan ayını maksimum verim ile geçirebilirsiniz. Vücut geliştirme ile uğraşan kişiler günde 6-7 öğün tüketirken bu kadar süre aç kalmak onlar için nasıl sonuçlar doğurur ve vücutçular ne yapmalılar?

Ramazan ayı ile ilgili bir çok yazı sitemizde mevcuttur. 11 ayın sultanını en iyi şekilde karşılamak ve maksimum verim ile geçirmenizi sağlamak yegane görevimiz.

Oruç Tutarken Kas Kaybı Yaşar Mıyız?

Vücut ihtiyacı olan enerjiyi besinlerden alır. Oruç tutarken gün içerisinde besinsiz kaldığınızdan dolayı vücut bu enerjiyi yağlardan karşılamaya başlar. Eğer vücudunuzdaki yağ oranı çok düşük seviyelerde ise bu sefer vücut kasları yakarak hayatta kalmaya ve ihtiyacı olan enerjiyi karşılamaya çalışır. Ancak sizin yağ oranınız tek haneli seviyelerde değil ise oruç tutarken kesinlikle kas kaybı yaşamazsınız.

Yazar Tavsiyesi : Eğer genetik olarak yağ oranınız düşük ise ramazandan önce bir bulk dönemine girebilir ve vücudunuza hacim verebilirsiniz.

Oruç Tutarken Aynı Zamanda Vücut Geliştirmeye Devam Edebilir Miyiz?

Elbette. İftardan hemen önce veya iftardan sonra spor yapabilirsiniz. Ramazan ayında vücut geliştirme yapılmaz diye bir kural yok. Ancak iftardan önce yapılan sporlarda genelde kendini halsiz hissetme durumu olabilir. Bu nedenle iftarda hafif beslenerek spora gitmek ve daha sonra tekrar bir öğün tüketmek en mantıklı seçenek olacaktır.

Oruç Tutarak Zayıflayabilir Miyiz?

Uzun süre besinsiz kalan vücudumuz, leptin hormonu sayesinde beynimize sinyal göndererek ihtiyacı olan enerjiyi yağ depolarından karşılamaya çalışır. Vücut ilk olarak yağ depolarını eritmeye başlayarak size ihtiyacınız olan enerjiyi verir. Eğer siz ihtiyacınız olan enerji miktarını arttırırsanız yağ yakımını da arttırırsınız. Dolayısıyla oruç tutarken zayıflamış olursunuz.

Ancak oruçlu iken normal zamanlardaki gibi sert antrenmanlar yerine biraz daha hafif antrenmanlar yapabilirsiniz. İftardan sonra spor yapacaksanız normal rutin antrenman sisteminizi uygulayabilirsiniz.

Extra Bilgi : Vücudumuzun ve sindirim sistemimizin de yıllık izine ihtiyacı olabilir. Oruç ile onlara biraz izin vermiş oluruz.

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir



Yorumlar