Ana içeriğe atla

Elmanın Faydaları

yarım elma

Özellikle kış aylarında bol miktarda tükettiğimiz elma, B, C vitamini ve lif açısından zengin bir besindir. Kalorisinin düşüktür ve bol lif içerir. Bu sebeple bir çok diyet programında elmanın yeri mutlaka vardır. Antioksidan içeriği ile vücudumuzu kanser gibi etkilerden korumaya yardımcı olur.

Dişleri Beyazlatır : Daha önce diş macunu reklamında elma yiyen birini görmüşsünüzdür. Zaten bir çok diş macunu da elma aromalıdır. Bunun sebebi ise ısırarak tüketilen elmanın diş fırçası görevi görerek dişleri temizlemesidir. Aynı zamanda ağzınızdaki bakterilerin de temizlenmesini sağlar. Daha sağlıklı ve beyaz dişler elma tüketmenizi tavsiye ederim.

Kan Şekerini Düzenler : İçerisindeki lifler sayesinde kan şekerini düşmesine yardımcı olarak diyabete yakalanma ihtimalinizi azaltır.

İshal ve Kabızlığı Önler : Bağırsakları temizleme özelliği bulunan elma özellikle aç karına tüketildiğinde ishal ve kabızlık sorunlarını önlemeye veya etkilerini azaltmaya yardımcı olur.

Bağışıklık Sitemini Güçlendirir : Bağışıklık sistemini güçlendiren elma, bizi bir çok hastalıktan korumaya yardımcı olur. Özellikle kırmızı elmaların içerisinde bol miktarda bulunan "guercetin" adındaki antioksidan vücudun bağışıklık sistemini güçlendirmekte oldukça önemli bir rol oynar.

Kolesterol Seviyesini Düzenler : İçerisinde bol miktarda lif bulunduran elma, kolesterol seviyenizin sağlıklı bir seviyede kalmasını sağlar.  

Besin Değerleri (100 gr - 1 Adet Küçük Elma)

Karbonhidrat : 11 gr
Protein : 0.32 gr
Yağ : 0.35 gr
Kalori : 50 kcal

Elma Hakkında Merak Ettikleriniz

Elma Zayıflatır Mı? : Elma tek başına sizi zayıflatmaz. Ancak faydalı bir besin olduğundan ve kalori miktarı düşük olduğundan size minimum kalori ile maksimum tokluk hissi verir. Bu nedenle de bir çok diyet programında elmanın yeri mutlaka vardır. Elmayı diyet programınıza ekleyerek fit vücuda giden yolda doğru bir adım atabilirsiniz.

Elmanın Cilde Faydaları : Bir çok el - vücut kreminin içerisinde de bulunan elma, cilde faydalı maddeler içermektedir. Elma içeren bakım kremleri kullanarak ve sık sık elma tüketerek cildinizin daha güzel görünmesini sağlayabilirsiniz.

Aç Karına Elma Yemek : Aç karına elma yemenin diyet ve forma girmek için herhangi bir etkisi yoktur. Ancak yukarıdaki maddelerde de belirttiğim gibi elmanın bağırsakları temizleme özelliği olduğundan ishal ve kabızlık için aç karına tüketilmesi faydalı olur.

Not : Bu besin ile ilgili merak ettiğiniz başka bir soru var ise yazının altına yorum olarak bırakabilirsiniz.

Faydalı Besinler kategorimizdeki diğer yazılara göz atmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Önemli Uyarı : Her şeyin fazlası zarardır. Bir kişi için yararlı olan bir besin başka biri için zararlı olabilir. Bu nedenle tükettiğiniz besinleri dikkatli seçin.

Yorumlar