Ana içeriğe atla

Limonun Faydaları

limonun içi

İçerisindeki C vitamini ve ekşi tadı ile bilinen limonun vücuda bir çok faydası bulunmaktadır. Potasyum, magnezyum, folik asit ve lif bakımından oldukça zengin olan limon, genelde sos olarak kullanılmaktadır. Bunun yanı sıra limonata yapımında ve çeşitli yiyecekler için aroma yapımında da kullanılmaktadır. Kış aylarında bizi hastalıklardan koruyan, yaz aylarında ise serinletici bir içecek olan limonun daha bir çok faydası bulunmaktadır. İşte limonun vücuda faydaları;

Vücut Direncini Yükseltir : İçerisinde bol miktarda C vitamini barındıran limon vücut direnciniiz yükselterek sizi hastalıklara karşı korur.

Tansiyonu Dengeler : Limonun içerisinde bulunan potasyum yükselen kan basıncını dengeleyerek tansiyonunuzun normal seviyelere gelmesine yardımcı olur.

Boğaz Enfeksiyonları : Limon ve limon suyu tüketimi boğazınızda oluşan enfeksiyonların azalmasına yardımcı olur. Özellikle grip vb. hastalıkların etkilerini azaltmak için limonu tüketebilirsiniz.

Hazımsızlık ve Kabızlık : Tükettiğiniz besinlerin içerisine bir kaç damla limon sıkarsanız sindirim sisteminiz daha iyi bir şekilde çalışabilir. Hazımsızlık sorunu için soda tüketiyorsanız limonlu olanları tercih edebilirsiniz.

Diş Ağrısını Hafifletir : Dişinizin ağrıdığı zamanlarda tüketeceğiniz limon suyu diş ağrınızın biraz olsun hafiflemesine yardımcı olacaktır.

Cilt Sağlığı : Cilt ile alakalı problemleri azaltarak akne vb. oluşumların önüne geçer. Cildinizin daha sağlıklı ve pürüzsüz görünmesine yardımcı olur.

Solunum Bozukluğu : Başta astım hastaları olmak üzere solunum rahatsızlığı yaşayan kişiler C vitamin bakımından zengin besinler tüketerek rahatsızlığın etkilerini azaltabilir.

Kolera : Limon kanınızın saflaşmasını sağlayarak sıtma ve kolera gibi rahatsızlıkların önüne geçer.

Romatizma : Vücuttaki zararlı bakterilerin ve toksinlerin vücuttan atılmasını sağlayarak başta romatizma olmak üzere bir çok hastalığın da önüne geçer.

Limonun Besin Değerleri (100 gr)

Karbonhidrat : 8 gr
Protein : 0.4 gr
Yağ : 0.3 gr
Kalori : 43 kcal

Limon Hakkında Merak Ettikleriniz

Limon Zayıflatır Mı? : Sıcak su, limon ve bal karışımı bir içecek hazırlayarak yağ yakımına ve dolayısı ile de kilo kaybınıza yardımcı olabilirsiniz.

Limonun Saça Faydaları :  Bir çok şampuanın limon içerdiğini görmüşsünüzdür. Bunun nedeni limonun saç dökülmesi, kepek ve cilt problemlerini önlemesidir. Saçlarınızın daha doğal ve parlak görünmesini istiyorsanız limon içeren şampuanları kullanabilirsiniz.

Limonun Zararları : Gereğinden fazla limon tüketimi uzun vadede diş erezyonu gibi problemlere sebebiyet verebilir. Aynı zamanda ekşimsi bir tadı olan limon aşırı tüketildiği takdirde mide yanması gibi problemlere yol açabilir. Azı yarar çoğu zarar anlayacağınız.

Not : Bu besin ile ilgili merak ettiğiniz başka bir soru var ise yazının altına yorum olarak bırakabilirsiniz.

Faydalı Besinler kategorimizdeki diğer yazılara göz atmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Önemli Uyarı : Her şeyin fazlası zarardır. Bir kişi için yararlı olan bir besin başka biri için zararlı olabilir. Bu nedenle tükettiğiniz besinleri dikkatliG seçin.

Yorumlar