Ana içeriğe atla

The Show Türkiye

vücut geliştirme yarışması

Dünyaca ünlü yarışma programı The Show artık Türkiye'de. Büyük bir hayran kitlesine sahip olan ve vücut geliştirmeye dayalı olan yarışmanın bu zamana kadar Türkiye'de gerçekleşmemiş olması büyük bir eksiklikti. Fitness camiasında herkesin tanıdığı ve sevdiği isimler olan Michelle Lewin, Sergi Constance, Tavi Castro ve Murat Tavman bu yarışmada jüri üyesi olarak görev alacak.

Dünya üzerindeki ilk ve tek TV programı şeklinde yayınlanan vücut yetenek yarışması olan The Show'un Türkiye ayağında finale kalan 8 kişi diğer ülkelerin finalistleri ile birlikte 10.000 dolarlık para ödülü için yarışacak. Çekimlerin Mısır'da gerçekleşeceği yarışmada finale kalan 8 kişiden en iyi 4 finalist ücretsiz seyehat ve konaklama imkanı bulacak.

Türkiye Vücut Geliştirme, Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonun izni alınarak yapılan bu yarışma Türkiye'nin saklı cevherlerini arıyor. Eğer siz de vücudunuzun çok iyi olduğunu düşünüyorsanız ve kendinize güveniyorsanız bu yarışmaya katılmanızı tavsiye ederim.

18 Kasım'da gerçekleşecek yarışma için katılımcıların belli kuralları uygulaması gerekiyor. İşte o kurallardan bir kaçı;

  • Sadece erkek yarışmacılar yarışabilir. Bu profesyonel bir lig veya federasyon değildir. O yüzden, kendine güvenen herkes podyumda jüri önüne çıkabilir. Boy, kilo, siklet, kategori yoktur.
  • Yarışmacılar 16 yaşından büyük olmak zorundadır.
  • Her yarışmacı jüri önünde 1 dakika süresince freestyle poz vereceği müziği kendisi belirleyecektir ve kayıt formuna yazmak zorundadır.
  • Yarışma kıyafeti olarak şort giyilecektir. Şortlar diz kapağının en fazla 5 cm altında ve diz kapağından 15 cm’den fazla yukarıda olamaz. Bunun dışındaki tayt, slip mayo, boxer...vs gibi uygunsuz kıyafetle gelen yarışmacı otomatik diskalifiye edilecektir.
  • Jüri puanlamasını 100 üzerinden yapacaktır. 20 puan vücut simetrisi, 20 puan definisyon, 20 puan kas yapılanması, 20 puan poz kareografisi ve 20 puan sunum ve özgüven.
  • Top 8 finalist Mısırda çekimleri yapılacak ve orta doğu ülkelerinde haftalık bölümler olarak yayınlanacak olan dünya finaline gitmeye hak kazanacaktır.
  • Top 4 yarışmacının seyehat ve tüm yarışma süresince konaklaması yarışma tarafından karşılanacaktır.
  •  Dünya finali şampiyonu 10,000$, 2.sıra 5000$ 3.sıra 3000$ ve 4.sıra 2000$ para ödülü ve fitness endüstrisinde uluslar arası bir ün kazanacaktır.

Yarışma ile ilgili ayrıntılı bilgiyi, seyirci ve yarışmacı olarak katılım bedellerini murattavman.com adresinden bulabilirsiniz.

İzlemeye gelemeyecek durumda olan fitness severler için yarışma canlı olarak sosyal medyada yayınlanacak.

Editör Yorumu : "Başka ülkelerde yayınlanırken takip ediyordum. Yapı olarak Yetenek Sizsiniz yarışmasını andıran bu showda amaç sadece kaslı olmak değil. Sporcular toplam kas kütleleriyle, definasyonlarıyla, pozlarıyla, vücut simetrileriyle ve kendilerine olan özgüvenleriyle değerlendirilecek."

Yorumlar