Ana içeriğe atla

Frank Zane Kimdir?

fitness takımı

Frank Zane 1942 doğumlu profesyonel bir vücut geliştirmecidir. Aslen Amerikalı olan Zane 2 üniversite mezunudur. Tahsilinden dolayı ona kimyager lakabı takılmıştır. Vücut geliştirmeye yatkın bir vücuda sahip olan Zane, aynı zamanda bu spora aşık bir isimdir. Kariyerinde çeşitli vücut geliştirme yarışmalarında dereceleri vardır. Toplamda 3 kez Mr.Olympia olmayı başarmıştır.

Gelişime inanan Zane sadece vücudunu değil zekasını da geliştirmiş. Bunu okuduğu üniversitelerden, yüksek lisansından ve yazdığı kitaplardan anlamak mümkün. Hayatının tamamını gelişime adamış ve bu konuda oldukça başarılı olmuş.

Kariyerindeki Başarılarından Bazıları

  • Mr.Olympia Şampiyonluğu (x3)
  • Mr. Olympia Dereceleri
  • NABBA Şampiyonluğu (x3)
  • IFBB Şampiyonluğu (x5)
  • IFBB Dereceleri

Daha sonralarında "Ömür Boyu Başarı" ödülünü alan Frank Zane kişisel antrenörlük yapmış ve vücut geliştirmeye dair bir çok kitap yazmıştır. Vücudu kadar zekasını da geliştirmiş anlaşılan.

Frank Zane yarışma sırasında 84 kilo, off sezonda ise 91 kilo vücut ağırlığına sahip. 175 cm boya sahip olan Frank Zane'nin vücut ölçüleri ise şöyle;

Göğüs : 130 cm
Bel : 73 cm
Kollar : 45 cm
Bacak: : 66 cm
Baldır : 43 cm

Mr.Olympia gibi dünyanın en iyilerinin yarıştığı bir yarışmada 84 kilo vücut ağırlığı ile birinci olmak kolay değil. Bazen en estetik vücuda sahip olmak en iri olmaktan daha iyidir.

Estetik Vücutlar kategorimizdeki diğer yazılara ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Kişisel Yorumum : "Frank Zane'nin diğer profesyonel sporcu arkadaşları ile çekindiği fotoğraflara baktığımız zaman onlardan biraz daha minyon kaldığı söylenebilir. Ancak bu ince beli ve geniş omuzları ile estetik bir vücuda sahip olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Adam vücut geliştirmenin kitabını yazmış."

Yorumlar