Ana içeriğe atla

Selülite İyi Gelen Besinler

yağlı cilt görünümü

Selülit, başta kadınlar olmak üzere bir çok insanın ortak sorunu haline gelmiştir. Cilt altında bulunan yağ tabakası kütlesinin artması, yumru şeklinde girintili çıkıntılı kötü bir görünüme sebebiyet verir. Bu görüntünün oluşmasını engellemek veya oluşan görüntüyü giderebilmek için ise beslenme düzenimizden geçer. Ne yerseniz öyle görünürsünüz. Metabolizma hızınızı arttıracak ve vücudunuzda yağ yakımına destekleyecek besinleri daha fazla tüketerek gün boyu belirli bir kalori miktarına ulaşmayı hedefleyin. Bu sayede yavaş ve sağlıklı bir şekilde kilo verebilir, selülit görünümünü azaltabilirsiniz. İşte sizler için tavsiye ettiğimiz o besinler.

Selülit İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Brokoli : Tadı insanlar tarafından pek beğenilmese de besin değerleri açısından oldukça zengin bir besin öğesidir. Cilde canlılık verir ve yağ yakımına yardımcı olur. Kalori bakımından da oldukça düşük değerlere sahiptir ve bu da sizin kilo vermenize yardımcı olur. Haftada 2 - 3 kez haşlanmış brokoli tüketmenizde fayda var.

Likopen : Kana kırmızı rengini veren likopen bakımından zengin olan domates aynı zamanda antioksidan açısından da oldukça zengindir. Likopen kan dolaşımını canlandırmaya yardımcı olur. Bu da selülit görünümün azalmasını sağlar. Likopen bakımından zengin diğer besinler ile karpuz, pembe greyfurt ve kayısıdır.

Elma Sirkesi : Bağırsaklara zararlı maddelerin temizlenmesini sağlayan sirke aynı zamanda kalça bölgesindeki su tutumunu azaltarak selülit görünümünün azalmasına yardımcı olur. Eğer vücudunuz için hızlı ve etkili bir detoks yapmak istiyorsanız tükettiğiniz gıdaların içerisine elma sirkesi ekleyebilirsiniz.

Kişniş : Görünüş olarak maydanoza benzeyen kişniş, tükettiğiniz salataların içerisine ekleyebileceğiniz oldukça lezzetli ve faydalı bir besindir. Yağ oluşumunu destekleyen toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar. Bu da selülit görünümünün giderilmesine yardımcı olur.

Not : İstediğiniz kadar diyet yapın, eğer vücudunuzu toksinlerden arındıramaz iseniz, yağ hücreleri vücutta yayılmaya devam eder.

Muz : Potasyum bakımından zengin olan muz cilde iyi gelen çinko vb. maddeler içerir. Kan akışını hızlandıran muz, bu sayede selülit görünümünün de azalmasına yardımcı olur. Aynı zamanda yüksek miktarda enerji içerdiği için diyet programınıza ekleyebilirsiniz.

Bilginiz Olsun : Bir çok sporcu antrenman öncesi muz tüketmektedir.

Kuşkonmaz : İltihap giderici özelliği ile vücutta gaz birikiminden kaynaklanan şişkinliği önler. Düşük bir yiyecek olduğundan dolayı gönül rahatlığıyla tüketilebilir. Kan dolaşımını da canlandıran bu sebze selülitin başlıca kaynağı olan toksinlerden vücudu arındırmaya yardımcıdır.

Salatalık : Vücudunuzun su tutması selülit görünümünü arttırır. Salatalık vücutta su tutumunu azaltarak selülitli görünümün azalmasına yardımcı olur.

Sarımsak : Doğal bir antibiyotik olan sarımsak, kolesterolü düşürür ve bağışıklı sisteminin güçlenmesine yardımcı olur. Tüm bu etkilerinin yanı sıra kan dolaşımını hızlandırarak vücutta selülite neden olan zararlı maddelerin de atılmasına yardımcı olur.

Tam tahıllar : Gün boyu sizi tok tutacak tam tahıllı gıdalar ideal kilonuza kavuşmanıza ve genel sağlığınızı iyileştirmeye yardımcı olur. Bu sayede selülit görünümü de ciddi oranda azalır. Esmer pirinç, tahıllı ekmek, tahıllı makarna vb. tahıl içeren gıdaları beslenme programınıza ekleyebilirsiniz.

Turunçgil Meyveler : Vücudunuzda biriken yağ hücrelerinin selülit görünümünü oluşturmasında cildin kollajen liflerinin payı büyüktür. Yağlar bu lifleri zorlar ve selülitli görünüme sebebiyet verir. C vitamini bakımından zengin besinler tüketmek bu lifleri güçlendirerek selülit görünümünün azalmasına yardımcı olur. Portakal, greyfurt, limon vb. besinleri tüketebilirsiniz.

Su : Su her şeyin başıdır. Vücutta su tutumu ve ödem oluşmasını engellemek için bol bol sıvı tüketmeniz gerekir. Su vücudunuzu temizleyerek zararlı maddelerden arındırır. Bu zararlı maddelere selülit oluşumunu destekleyen maddelerde dahildir. Ortalama bir insanın günde en az 2 litre su tüketmesi gerekir.

Not : Bol su içmek vücutta su tutumunu desteklemez. Aksine su tutumunu engeller. Bu nedenle gönül rahatlığı ile su tüketebilirsiniz.

Yeşil Çay : Metabolizma hızlandırıcı özelliği ile de bilinen yeşil çay sizin forma girmenize ve yağ yakmanıza yardımcı olur. Vücudunuzdaki portakal kabuğu görünümünü (selüliti) azaltmaya yardımcı olan yeşil çay içerdiği maddeler yardımı ile vücutta depolanmış yağın azalmasını sağlar. Günde en az bir kere yeşil çay tüketmenizi tavsiye ederim.

Tavsiyelerimiz : Tuzlu, yağlı ve kalori değeri yüksek besinler tüketmekten kaçının. Bu tür gıdalar size ihtiyacınız olandan çok daha fazla kalori verir ve gün boyu bu kaloriyi harcayamazsınız. Bu da vücudunuzda yağ olarak depolanmasına ve selülit görünümüne sebep olur. Bu nedenle günlük kalori ihtiyacınızı belirlemenizi ve beslenme programını oluşturarak iki kalori miktarını eşitlemenizi tavsiye ederim.

İyi Gelen Besinler kategorimizdeki diğer yazılara göz atmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Önemli Uyarı : Burada vermiş olduğumuz bilgiler tavsiye niteliğindedir. Bir kişi için faydalı olan bir besin başka bir kişi için zararlı olabilir. Doktorunuza danışmadan hareket etmeyiniz.

Yorumlar