Ana içeriğe atla

Sürmeli Protein Tozu Sorunsalı

33 liralık protein tozu

Son günlerde çeşitli videolar ve capslar nedeni ile oldukça popüler olan sürmeli protein tozunu özellikle vücut geliştirme sporu hakkında pek bir bilgisi olmayan insanlar ciddiye almış halde."Her şakanın altında bir gerçek vardır" kelamı bu şakalar için geçerli değil maalesef. Sürmeli protein tozu tamamen mizah amacı ile yapılmıştır. Ancak işin şakasından mıdır yoksa ciddiyetinden midir bilinmez, supplement firmalarına sürmeli protein tozu soran ve internette bunu aratan insan sayısı bir hayli fazla.

"Eğer evinizde bir küvetiniz var ise içerisine ölçek yardımı ile bir miktar protein tozu dökerseniz bir saat içinde kaslarınız çıkar. Ne kadar kas istiyorsanız o kadar protein tozu dökmeniz çok önemli."

Sürmeli protein tozu biyolojik anlamda mümkün değildir. Lütfen itibar etmeyiniz.

Belki size saçma geliyor olabilir ancak toplumun eğitim ve yaş seviyesi düşük kesimi sürmeli protein tozunu ciddiye alıyor. 10-12 yaşındaki çocukların abi ve babalarının protein tozunu vücuduna sürdüğünü işitti bu kulaklar. Bence trajikomik bir durum. Lütfen protein tozunun çocukların ulaşamayacağı bir yerde muhafaza ediniz.

33 Liraya Protein Tozu Sorunsalı

33 gram protein tozu

Bu mizah amaçlı üretilmiş içeriğin en azından bir gerçeklik payı var. Besin takviyesi olarak tek kullanımlık protein tozu mevcut. Bunlar 30 gram 35 ve 40 gram kadar olabiliyor ve fiyatı da 5-10 lira civarındadır. Yeni başlayan ve protein tozu kullanmalımıyım? sorusuna cevap arayanlar için alternatif olarak kullanılabilecek bir üründür. 

Yazının devamında ise 11 kere şınav çekmek yer alıyor. Aslında işe yarar. Şınav iyidir. Ancak 3.5 kilo dambılı bulmak o kadar kolay değildir. genelde 2.5, 3 ve 4 diye devam eder. 

Aykut Elmas - Sürmeli Protein Tozu Vine


Her ne kadar mizah amaçlı üretilmiş bir içerik olsa da aslında muazzam bir göndermesi var içeriğin. Vücut geliştirme sporunu ciddiye almayan ve tüm marifetin protein tozunda olduğunu düşünen insanlar için hem 33 gram protein tozu, hem de sürmeli protein tozu bir göndermedir. Umarım insanlar bunu anlar ve protein tozunu sanki sihirli bir tozmuş gibi algılamaktan vazgeçerler.

Yorumlar