Ana içeriğe atla

Diyet Yaparken Yapılan 7 Yanlış

doğru bilinen diyet yanlışları

Fazla kilolarından kurtulmak ve fit bir vücuda kavuşmak herkesin hayalidir. Bunun için çeşitli diyet ve spor programlarını uygulamanız gerekir. Fit bir vücuda kavuşmanın yolu yüzde 70'i beslenmeden yüzde 30'u ise antrenmandan geçer. Genellikle insanlar bunu atlar ve diyet programlarına gereken önemi göstermezler. Bu yazımızda en sık yapılan diyet yanlışlarını ele aldık. Bu noktaları öğrenip doğru yöntemleri uyguladığınız zaman kilo vermeniz kaçınılmaz olacaktır.

Öğün Atlamak - Uzun Süre Aç Kalmak

Kilo vermek için öğün atlamak ve uzun süre aç kalmak tamamen yanlıştır. Bu şekilde vücutta açlık hissi uyandırırsınız ve yemek yeme ihtiyacı kaçınılmaz olur. Örnek olarak kahvaltı öğününü atladığınızı varsayalım. Bu durumda vücut günlük aktiviteleri için ihtiyacı olan kalori karşılanmadığı için yorgun düşecek ve öğle yemeğinde normalde yediğinizden daha fazla yemiş olacaksınız. Fazla yediğiniz öğle yemeğinden elde ettiğiniz kaloriyi de harcayamayacaksınız ve vücudunuzda yağ olarak depolanacak.

Sadece Sebze ve Meyve Tüketmek

Diyette sebze ve meyve tüketimi doğru bir tercihtir. Ancak vücudun herşeye ihtiyacı olduğu gibi proteine, karbonhidrata ve yağlara da ihtiyacı vardır. Sadece belirli bir besin grubunu tüketmek tek tip beslenmeye yol açar ve bu da sizi sağlığınızdan edebilir.

Light Ürünleri Fazla Tüketmek

Bu ürünlerin kalorisi muadillerine göre çok daha azdır. Ancak bu onları istediğiniz kadar tüketebileceğiniz anlamına gelmez. Önceden bir kase yoğurt yiyen birinin diyette iki kase light yoğurt tüketmesi saçma olur. İhtiyacınızdan fazlasını tüketmek boşa kürek çekmekten farksızdır.

Yağ Kullanmamak

Yağlanmamak için yağlardan uzak durmak yanlıştır. Vücudunun herşeye olduğu gibi yağlara da ihtiyacı vardır. Sağlıklı omega 3 yağları ve doymamış yağlar tüketmek diyet için en ideal seçenek olacaktır.

Yeterince Su Tüketmemek

Suyun kalorisi yoktur. Bu nedenle "su içsem yarıyor" saçmalığını bir kenara bırakın ve su içmeye başlayın. Ortalama bir bireyin günlük su ihtiyacı 2 litre civarındadır. Ayrıca içtiğiniz çay, kahve ve benzeri içecekleri su ile karıştırmamanız ve günlük ihtiyacınızı saf sudan karşılamanız gerektiğini söylememe gerek yok sanırım.

Şekerli Olduğu İçin Meyve Tüketmemek

Meyveler antioksidan ve vitamin kaynağıdır. Fazla tüketildiği takdirde kilo artışına neden olabilir. Ancak porsiyonları kontrollü bir şekilde tüketildiğiniz ve gece yatmadan birkaç saat önce tüketmemeye özen gösteridiğiniz sürece diyette meyve tüketmenin hiçbir sakıncası yoktur.

Zayıflama İlaçları Kullanmak

Bu tarz ilaçlar sizi sağlığınızdan edebilir. Ayrıca hızlı verilen kilolar sağlığa zararlıdır ve geri kazanımları çok kolay olur. Zayıflama ilaçları ile geçici bir zayıflık yaşarsınız ve sağlığınızı boş yere tehlikeye atmış olursunuz.

Sitemizdeki diğer Diyet Programlarına ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.


Yorumlar