Ana içeriğe atla

Ananasın Faydaları

ananas sapı

Tropikal meyve grubuna giren ananas, tadı ve görüntüsü ile kendine hastır ve diğer meyvelere pek benzememektedir. Bir çok markette ve manavda bulabileceğiniz bu besin, içeriğindeki yüksek vitamin, mineral ve lif oranı ile vücuda oldukça faydası bulunmaktadır. İşte ananasın vücuda faydalarından bir kaçı;

Kemik Gelişimi : İçeriğinde bulunan manganez sayesinde kemik gelişimine destek olur ve kemiklerin güçlenmesini sağlar. Özellikle büyüme çağındaki çocukların ve kemik - eklem rahatsızlığı çeken insanların tüketmesini tavsiye ederim.

Bağışıklık Sistemi : İçerdiği C vitamini ve antioksidanlar sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirerek sizi hastalıklara karşı korur.

Göz Sağlığı : Yaşa bağlı olarak insanlarda görme bozuklukları olabiliyor. Ananas içerisindeki beta karoten sayesinde yaşa bağlı görme bozukluklarını en aza indirerek göz sağlığınızı iyileştirir.

Sindirim Sistemi : Lif içeren besinler sindirim sistemine iyi gelir. Ananas lif bakımından zengin bir besindir. Bununla birlikte ananasın içerisinde yer alan bromelain enzimi de sindirim sistemine fayda sağlayarak daha sağlıklı bir sindirim gerçekleştirmenize yardımcı olur.

Kanser : İçerdiği antioksidanlar sayesinde kanser hücrelerinin gelişimini önleyerek kansere yakalanma riskinizi düşürür ve genel sağlığınızı iyileştirir.

Hipertansiyon : Kan basıncındaki ani hareketler hipertansiyona sebebiyet verir. İçerisindeki potasyum ve sodyum sayesinde ananas tansiyonunuzu dengede tutmanıza yardımcı olur.

Soğuk Algınlığı : C vitamini bakımından zengin bir besin olan ananas özellikle soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklara karşı korunmamızda yardımcı olur.

Ananasın Besin Değerleri (100 gr)

Karbonhidrat : 13 gr
Protein : 0,5 gr
Yağ : 0,1 gr
Kalori : 50 kcal

Ananas Hakkında Merak Ettikleriniz

Ananas Zayıflatır Mı? : Düşük kalorisi ve içerdiği besin öğeleri sayesinde vücutta yağ depolanmasını önleyerek detoks etkisi yapar ve selülitli görünümün önüne geçer. Diyet programınıza ananası gönül rahatlığı ile ekleyebilirsiniz. Dozunu kaçırmamak şartı ile.

Ananasın Cilde Faydaları : Bir çok cilt bakım ürününde ananası görmüş olmalısınız. Bu bir tesadüf değildir. Ananas cilde iyi gelir. Vücudun kalojen sentezini arttırarak daha sıkı ve sağlıklı bir cilde kavuşmanıza yardımcı olur.

Ananasın Ortası Yenir Mi? : Ananasın orta kısmı yenilmez çünkü sert bir yapısı vardır ve besin değeri pek yoktur. Bu nedenle soyulmuş vaziyette ananas satın aldığında ortasından ayrılmış şekilde size teslim edilir. Evde kendiniz soyacaksanız orta kısmını yememenizi tavsiye ederim.

Hamilelikte Ananasın Faydaları : Hamile kadınların değişen hormonları neticesinde kabızlık problemi çekmesi olasıdır. Ananas tüketerek bu problemin üstesinden gelebilirler.

Not : Bu besin ile ilgili merak ettiğiniz başka bir soru var ise yazının altına yorum olarak bırakabilirsiniz.

Faydalı Besinler kategorimizdeki diğer yazılara göz atmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Önemli Uyarı : Her şeyin fazlası zarardır. Bir kişi için yararlı olan bir besin başka biri için zararlı olabilir. Bu nedenle tükettiğiniz besinleri dikkatli seçin.

Yorumlar