Ana içeriğe atla

Şok Diyeti Nedir?

fitness takımı

Fazla kilolarından şikayetçi bir çok insan çeşitli zayıflama yöntemlerine başvuruyor. Zayıflama çayları, zayıflama hapları ve ilaçları gibi kolay zayıflama yöntemlerden sonra insanlar bu zayıflama olayını psikolojik bir boyuta ulaştırarak şok diyeti diye bir metot üretmişler. İnternette "Bir haftada 5 kilo verdiren diyet, bir ayda 10 kilo verdiren diyet" adı altında envaiçeşit diyet programı mevcut. Şok diyetinde bu programlardan pek farkı yoktur. Kısa sürede ciddi kilo kaybı vadeden bir kilo verme yöntemidir. Peki bu şok diyeti nedir ve nasıl uygulanır?

Şok Diyeti 

Normal şok diyeti şu şekilde işler. Günlük kalori ihtiyacınız belirlenir. Daha sonra bu kalorinin çok daha altında bir kaloriye sahip diyet programı yazılır ve uygulanır. Bununla birlikte vücutta şok etkisi olur. Vücut aç kalır ve hayatta kalabilmek ve yaşamsal fonksiyonları yerine getirebilmek için yağları yakmaya başlar. Tabii bununla birlikte kasları da yakabilir. Başta vücut geliştirme ile uğraşanlar olmak üzere tavsiye etmediğimiz bir yöntemdir.

Psikolojik Şok Diyeti

Şok diyetinin yapılma mantığı gayet basittir ancak bunu uygulamak için yaptığınızdan haberiniz olmamalıdır. Ne dediğimi anlamadığınızdan eminim. Şimdi bir örnek ile açıklayalım;

Örneğin çok sevdiğiniz fakat şehir değişikliğinden dolayı görüşemediğiniz bir arkadaşınız var. Bu arkadaşınızın öldüğü haberini alırsanız ne hissedersiniz?

Elbetteki bunalıma girer ve yemeden içmeden kesilirsiniz. Yediğinizden keyif alamaz hale gelirsiniz ve bu durum kişiye bağlı olarak 1 hafta veya 1 kadar devam eder. Bu aşamada şok diyetini size uygulatan arkadaşınız size kalorisi düşük yiyecekler hazırlar ve sizde ne olduğuna bakmaksızın tüketirsiniz. İşte bu şok diyetidir. Çoğunlukla arkadaşlar yalan haberle bu metodu zayıflamalarını istediği kişiye uygularlar.

Örnek Şok Diyeti Menüsü

  • Sebze Haşlaması (lahana, havuç, soğan, kabak)
  • Meyve (kavun ve karpuz gibi şekerli olanlar hariç)
  • Lahana Çorbası
  • Haşlanmış Tavuk (çok az miktarda)
  • Salata
  • Yağsız yoğurt

Menüye göre istediğinizi hazırlayıp tüketebilirsiniz. Önemli olan günlük kalori ihtiyacınız ile aldığınız kalori arasında fark oluşturmak. Bunu sağlayan farklı yiyecekler (örneğin yulaf) tüketebilirsiniz.

Sitemizdeki diğer Diyet Programlarına ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Akla mantığa sığmayan bir yöntem. İnsanlar artık "zayıflama yolunda her şey mübahtır" mantığı ile ilerliyor. Biraz diyet ve biraz sporla kolaylıkla zayıflayabilirsiniz. Hızlı kilo vermek sağlığa zararlıdır. Böyle yöntemler denemenizi tavsiye etmiyoruz.

Yorumlar