Ana içeriğe atla

Fıstık Ezmesi Nedir?

vücut geliştirme fıstık ezmesi

Fıstıktan yapılan ve kahvaltılık olarak tüketilen, Amerika'da oldukça popüler bir besindir. Vücut geliştirmeciler tarafından sevilmesinin nedeni ise içerdiği yüksek protein oranıdır. 100 gram fıstık ezmesinde yaklaşık 24 gram protein bulunmaktadır. Fıstık ezmesini direkt olarak veya hazırlayacağınız fit tariflerin içerisine katarak tüketebilirsiniz.

Bu özelliklerinin yanı sıra fıstık ezmesi doymamış sağlıklı yağlar bakımından da zengindir. Enerji değeri de yüksek olduğundan vücut geliştirme sporcularının bir çok ihtiyacını tek başına karşılayabilmektedir.

Fıstık ezmesi, fındık ezmesi ile çok fazla karıştırılan bir ürün. Fıstık ezmesi bulamayan insanlar onunla aynı besin değerlerine sahip olduğunu düşünerek fındık ezmesi satın alıyor. Ancak fıstık ezmesinin besin değeri fındık ezmesinin neredeyse iki katıdır. Fıstık ezmesinden alacağınız faydayı fıstık ezmesinden alamayabilirsiniz. Ancak ikisi de sağlıklı bir besin olduğundan tüketilmelerinde sakınca yoktur.

Ne İşe Yarar? : İçerdiği yüksek protein oranı ve sağlıklı besin öğeleri sayesinde kas gelişiminize destek olur.

Ne Kadar Kullanılmalı? : Besin değerleri yüksek olduğundan aşırıya kaçılmamalı ve vücut ağırlığınızı da hesaba katarak ihtiyacınız olan kadarını tüketmenizi tavsiye ederim.

Ne Zaman Kullanılmalı? : Kahvaltılarda veya ara öğün olarak kullanılabilir.

Fıstık Ezmesi Fiyatları : Markaya ve gramaja göre fiyatları 10 ile 15 lira arasında değişmektedir.

Not : İnternette fıstık ezmesini mucizevi bir besinmiş gibi anlatan ve onu fahiş fiyatlarla satan insanlar mevcut. Onlara itibar etmemenizi ve sağlıklı bir piyasa araştırması yaparak fıstık ezmenizi güvenilir bir yerden temin etmenizi tavsiye ederim.

Besin Takviyeleri kategorimizdeki diğer yazılara göz atmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Editör Yorumu : "Bence vücut geliştirme ile uğraşan kişilerin kahvaltılıklarının arasında fıstık ezmesi olmalı."

Yorumlar