Ana içeriğe atla

Sigarayı Bırakmak Kilo Aldırır Mı?

sigarayı bırakmak şişmanlatır mı

Sigara tüketimi toplumumuzda oldukça yaygınlaşmış vaziyette. Sigara içenleri, bırakmayı düşünmeyenler ve bırakmak isteyenler olarak iki ayrı gruba ayırmamız mümkündür. Sigarayı bırakmak isteyenlerin başlıca bahanelerinden biri de "sigarayı bırakırsam kilo alırım" düşüncesidir. Sigarayı bıraktıktan sonra mutlaka kilo alınır mı?

Sigarayı bırakmak kilo aldırır mı? :  Bu durum kimileri için avantaj, kimileri isin de dezavantaj olacaktır ancak acı bir gerçek var ki sigarayı bırakınca kilo alırsınız. Bunun birden fazla sebebi vardır. İşte o sebeplerden bir kaçı;

Lezzet ve Koku : Sigara tüketen kişiler bağımlılıklarından dolayı sigara içmekten zevk alır ve bu durum zamanla yediklerinizden daha az lezzet almalarına neden olur. Sigarayı bıraktığınız zaman ise bu durum tersine döner ve sigarayı bırakan insanlar yediklerinden lezzet alır hale gelir. Bu da iştahı arttırır ve dolayısıyla kiloyu da arttırır.

Not : Sigarayı başlamak da kilo kaybına neden olmaktadır. Bir çok genç kız sırf bu yüzden sigaraya başlamaktadır. Ancak bu şekilde bir kilo verme yönteminden söz edilemez. Sigarayı vereceğin parayı yağ yakıcı supplementlere verseniz ve günde 30 dakika kardio yapanız zayıflarsınız. Yapmayın böyle şeyler.

Davranışlar : Sigarayı bırakan kişiler "iyi bir şey yaptım" düşüncesi ile kendilerini ödüllendirmek ister ve sigaraya harcadıkları parayı fast-food başta olmak üzere besinlere harcamaya başlar. Bu da kilo artışına sebebiyet verir.

Boşa Çıkan Zaman : Herkesin bir sigara saati ve zamanı vardır. Kimisi yemekten sonra, kimisi balkon sefasında, kimisi ise öğle arasında sıkça sigara tüketir. Sigarayı bıraktıktan sonra bu zamanlar boşa çıkar ancak alışkanlıklar kolay terk edilemez ve insanlar sigaranın boşluğunu bir besin ile tamamlama ihtiyacı duyarlar. Bu aşamada kalori bakımından düşük besinleri tercih etmek kilo alımının önüne geçmenize yardımcı olacaktır.

Sigarayı Bıraktıktan Sonra Alınan Kilolar Nasıl Verilir? : Bütün bunları bilmeden yapmışsanız ve kilo almışsanız hiç bir şey için geç değil. İyi bir diyet ve antrenman programı ile kısa sürede sigarayı bıraktıktan sonra aldığınız kiloları verebilirsiniz. Bu süreçte sitemizdeki makalelerden yararlanabilirsiniz. Sitede bulamadığınız ve sormak istediklerinizi ise mail atarak veya sosyal medya hesaplarımızdan mesaj atarak sorabilirsiniz.

Bu yazıdan sonra Sigara ve Alkolün Zararları adlı yazımızı da okumak isteyebilirsiniz.

Uzun lafın kısası sigarayı bıraktıktan sonra kilo alınmasının yüzde 30 olarak doğal, yüzde 70 olarak ise psikolojik sebepleri vardır. Eğer bu psikolojik sebepleri bilir ve üstesinden gelirseniz beslenme düzeninizde ki ufak değişikliklerin de yardımı ile hiç kilo almadan sigarayı bırakma sürecinizi tamamlayabilirsiniz.

Yorumlar