Ana içeriğe atla

Her Pazartesi Yepyeni bir Başlangıçtır




Yıl 2013, Ekim'in sonları.. Bayram geldi geçti.. Kavurmalar, baklavalar yendi, kolalar, fantalar, gazozlar içildi. Spor salonuna yazılı her insan Pazartesi günü salona koşacak, kardiyo yapacak. Bayram ile birlikte gelen yağları eritmeye çalışacak. 

Bu blog fitness veya bodybuilding hayatınız için bir rehber olacak. Bu blogta karşılaşılan zorluklara, yapılan hatalara yer verilecek. 

Öncelikle şunu söylemek istiyorum; Fitness veya body building'te herkes 3 4 ay gibi bir sürede olağan dışı sonuçlar almayı planlıyorlar. Kısaca şunu söyleyeyim "BU KOSKOCAMAN BİR YALAN!". En azından doğal yollarla bence imkansız. Çok zor bir spor, uykuna dikkat edeceksin, beslenmene dikkat edeceksin, antremanlarını aksatmayacaksın, programlı çalışacaksın, kendini sakatlamadan çalışacaksın, gibi gibi gibi... Emek isteyen, sabır isteyen bir spor.

Her insanın inişli çıkışlı zamanları olabilir, kimi zaman kendini iyi hissetmez 10 kg'ı bile kaldıramayacak durumdadır, bazı günler gelir bench press'ler de 100 kg'lara girer. Bazı zamanlar gelir "ulan çok iyi kas yaptım be!" der; bazı zamanlar gelir "benim acil spor salonuna gitmem lazım, kollar falan hep eridi!" der. Çok psikolojik bir spordur fitness & bb. Kimseyi dinlememen lazımdır bu spor da, kendi vücudunu tanıyıp, kendi antremanını kendin oluşturup, kendi gelişimini kendin kaydetmelisindir. Bir hocaya da ihtiyacın yok aslında, internette 10'larca 100'lerce antreman şekli var, hareketin nasıl doğru yapıldığı da anlatılıyor, onları düzgün bir sıraya koyup antreman şeklini oluşturabilirsin. Herkes antremanı düzgün yapınca olay bitti zanneder, asıl yapman gerekenler antremandan sonra başlıyordur. İyi besleneceksin, kaliteli uyuyacaksın. Başında da dediğim gibi çok inişli çıkışlı bir spordur.

Konu başlığında da yazdığım gibi, Her pazartesi yeni bir başlangıçtır. Gidin ve salonu yıkın! 

Go heavy or go home! - Sorularınız olursa ->

Yorumlar