Ana içeriğe atla

Vücut Geliştirme ve Tavuk Pilav İlişkisi

fitness ve pilav

Vücut geliştirme ile ilgileniyorsanız tavuk pilavın vücut geliştirmedeki yerini ve önemini biliyorsunuzdur. Çalıştığınız spor salonunda bir çok kez adı geçmiştir ve kendisini çeşitli diyet programlarında da görmüşsünüzdür muhakkak. Vücutçular arasında oldukça popüler bir besindir.

Vücut geliştirmenin yüzde 70'i beslenmedir ve kas mutfakta yapılır. Bunu bu sporla uğraşan herkes bilir. Ancak kas gelişimi için gereken besin değerlerini karşılamak o kadar da kolay değildir. Vücutçular normal bir insandan çok daha fazla proteine ve karbonhidrata ihtiyaç duyar. Bu ihtiyacı karşılamak ise kimi zaman gerçekten çok zor olabilir. Hele ki yalnız yaşayan biriyseniz.

Hal böyle olunca vücutçular da çoğu zaman tek düze beslenmek zorunda kalabiliyor. Ülkemizde hali hazırda tavuklu pilav oldukça popüler bir besin ve ona ulaşmak çok da zor değil. Her köşe başında bir tavuk pilavcıya rastlamak mümkün. Ayrıca hazırlanışı da oldukça kolaydır. Bu sebeple de vücutçular tarafından tavuk pilav oldukça sık tüketilen bir besindir.

Tavuklu pilavın vücutçular arasında bu kadar popüler bir hal almasının bir diğer sebebi ise besin değerleridir. Kas gelişimi için üç temel besin değeri gerekir. Karbonhidrat, protein ve yağ. Proteini tavuktan, karbonhidrat ve yağı ise pilavdan alabilirsiniz. Bu şekilde tek bir öğünde beslenme işini halletmiş olursunuz. Ne hazırlasam da yesem diye düşünmezsiniz.

Ancak bütün bunların yanı sıra ben şahsen tek düze beslenmeye ve sürekli tavuk pilav tüketmeye karşıyım. Her şeyin fazlası zarar. Suyun bile fazlası zarar iken her gün tavuk pilav yemek hiç mantıklı değildir. Sağlığınızdan olabilirsiniz.

Yorumlar