Ana içeriğe atla

İsacan Akhan Kimdir?

türk fitness model ve personel trainer

Bu yazımızda vücudunu oldukça estetik bulduğum İsacan Akhan'dan bahsetmek istiyorum. Spor hayatına 8 yaşında sokak basketbolu ile başlamıştır. Bu branşta oldukça başarılı olmuştur ancak bir sakatlık nedeni ile basketbolu bırakmak zorunda kalmıştır. Bu sakatlığı gerçekten ciddi bir sakatlık olmuş ve doktoru ameliyat olması gerektiğini söylemiş. Ancak İsacan ameliyat olmayı reddetmiş ve kendi çabaları ile kuvvet egzersizleri yaparak sakatlığı atlatabilmiş.

Haliç Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nun Vücut Geliştirme ve Fitness Antrenörlük bölümünden mezun olmuş.

Kariyerinde oldukça başarılı birisidir. Men's Health ve Iron Man gibi dergilerin kapak fotoğrafı olmuştur. Bunun yanı sıra çeşitli vücut geliştirme yarışmalarında dereceleri ve birincilikleri vardır. İşte onlardan bir kaçı;

2014 Nisan Avrupa Milli Takım Seçmeleri Türkiye 2.liği
2014 Eylül Dünya Milli Takım Seçmeleri Türkiye 1.liği
2014 Avrupa Fitness Şampiyonası Avrupa 7.liği
2014 Dünya Fitness Şampiyonası Dünya 7.liği

Bunun yanı sıra İsacan'ın kişisel bir web sitesi var. Burada kendi öğrencilerine özel eğitimler veriyor. Daha önceki öğrencilerinin değişimlerini çok başarılı buldum. Darısı yeni öğrencilerinin başına. İsanan Akhan'ın kişisel web sitesine ulaşmak için buraya tıklayın.

Ayrıca Kim Milyoner Olmak İster adlı bilgi yarışmasına da katılmıştır. Ben şahsen ilk orada görmüştüm kendisini. Estetik vücudu zaten ortada. Böyle bir vücuda ulaşmak kolay değildir. Acı, ter ve yorgunluk her bir kas lifinde kendini hissettiriyor olmalı.

Her fitnesscıda olduğu gibi İsacan'ın da boyu ve kilosu en çok merak edilenler arasında. İsacan 198 cm boya ve 90 kilo vücut ağırlığına sahip. Off sezonda 95 kiloya kadar çıkabilmektedir.

Estetik Vücutlar kategorimizdeki diğer yazılara ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Kişisel Yorumum : "Hayatı başarılarla dolu bir sporcu. Asla pes etmemek ne demek çok iyi biliyor. Yurt dışındaki popüler fitnesscıları takip etmek yerine kendi memleketimizin sporcusu olan İsacan gibi sporcularımız takip edilse ve popülaritesi arttırılsa bu sporcularımız çok daha iyi yerlere gelebilir."

Yorumlar