Ana içeriğe atla

Mekik Çekmek Göbeği Eritir Mi?

yağ yakmak

Karın bölgesindeki yağlarından şikayetçi olan birçok insan mevcut. Erkeklerde yağ çoğunlukla göbek bölgesinde, kadınlarda ise kalça bölgesinde toplanır. Kilolarınız arttıkça bu alanlardaki yağ oranları da artar. Bu yağ oranı ne kadar çok artar ise forma girmeniz de bir o kadar zor olacaktır. Bu nedenle insanlar zararın neresinden dönersek kar diyerek bir an önce mekik egzersizine başvururlar. Peki bu ne kadar doğru?

Google arama motorunda mekik ile ilgili araştırma yaparken "göbek eritmek için günde kaç mekik çekmeli", "forma girmek için kaç mekik çekmeliyiz", "mekik çekmek kaç kalori yakar" gibi sonuçlara rastladım. Sonuçlar beni çok üzdü açıkçası. İnsanlar sadece mekik çekerek yağ yakabileceklerini düşünüyorlar. Kolay yoldan bir şeylere ulaşmayı ne çok seviyoruz. Evinde ve spor salonunda hunharca mekik çeken insanlar sonuç alamıyor ve boşa kürek çekiyor. Mekik çekmek göbeği eritmez.

Şimdi bunu bir açıklayalım. Öncelikle mekik nedir?

Mekik : Karın kaslarını çalıştıran ve geliştiren, kendi vücut ağırlığınız ile yapabildiğiniz bir egzersizdir. Çeşitli versiyonları vardır.

Yani mekik bir karın kası hareketidir. Kardio egzersizi değildir. Karın kasları diğer kaslara göre daha küçük bir kas grubudur ve her şeyden önce mekikte sadece karın kasları çalışır. Başka bir kas grubu devreye girmez. Yağ yakmak için ise büyük kas gruplarını çalıştırmanız gerekir.

Bunu şunun gibi düşünebilirsiniz. Vücudunuzdaki kaslar arabanızın motoru, yağlar ise yakıtınız. Motor ne kadar büyük olursa o kadar çok yakıt yakabilirsiniz. Ama siz karın kasları gibi küçük bir kas grubunu çalıştırarak yağ yakmaya çalışırsanız, küçük bir motor ile çok fazla yakıt yakmaya çalışmış olursunuz. Yani mantıksız bir iş yapmış olursunuz.

En fazla yağ yaktıran egzersizler çok fazla sayıda kas grubunun aynı anda çalıştığı kardiyovasküler egzersizlerdir. Kardio egzersiz önerileri için burayı tıklayabilirsiniz.

Yorumlar