Ana içeriğe atla

Süper Set Nedir?

antrenman yöntemleri

Fitness ile uğraşıyorsanız süper set kelimesini daha önce duymuş olmalısınız. Şunu biliyoruz ki kaslarımız antrenmanlarda yaptığımız hareketlere çok çabuk adapte olur ve onları şaşırtabilmeniz ve geliştirebilmeniz için sürekli olarak farklı antrenman yöntemleri denemelisiniz. Bugünde onlardan biri olan ve en çok kullanılan süper seti inceleyeceğiz.

Süper set, karşıt iki kas grubunun ard ardına dinlemeden çalıştırılması ile yapılır. Bu sayede çalıştığınız bölgede maksimum pump hissini elde edebilir ve kaslarınızı daha fazla zorlayabilirsiniz.

Karşıt kas grublarına birer örnek verecek olursak biceps ve triceps, göğüs ve sırt, arka bacak ve ön bacak verilebilir. Kimi itme, kimi de çekme görevi yapar. Bunları aynı anda çalıştırdığımız zaman ise voltran etkisi yaparak maksimum kas gelişimini sağlayabiliriz. Aynı zamanda zamandan tasarruf edilmesini sağlar ve antrenmandan alacağınız verimi arttırır.

Ancak bunu antrenman rutininize eklememenizi tavsiye ederim. Süper set genel itibari ile kasları şaşırtmak için ve antrenmana çeşitlilik katmak için kullanılır. Eğer siz her gün bu yöntemi kullanırsanız kaslarınız buna alışacak ve gelişim yavaşlayacaktır.

Yapılışı itibari ile drop sete çok benzediğini fark etmişsinizdir. Ancak farklılıkları var elbet. Drop sette tek bir kas grubu ağırlık azaltılarak dinlenme olmadan yapılır. Süper sette ise karşıt kas grupları sıra ile dinlenmeden çalıştırılır.

Diğer vücut geliştirme tekniklerini öğrenmek için Antrenman Teknikleri kategorimizdeki yazılara göz atabilirsiniz.

Eğer isterseniz hem ağırlığı azaltarak hem de karşıt kas gruplarını çalıştırarak aynı anda hem drop set hemde süper set yapılabilir. Ancak buna kaslarınız dayanabilir mi bilemem...

Yorumlar