Ana içeriğe atla

Low Carb Diyet Nedir?

low carbonhidrat

Low carb diyeti, adından da anlaşıldığı üzere tükettiğimiz karbonhidratları azaltarak uygulanan bir diyet yöntemidir. Oldukça sağlıklı bir zayıflama yöntemidir. Çoğu sporcu yarışma öncesi düşük yağ oranlarına ulaşmak için low carb diyetini kullanır.

Low carb diyeti, daha önce burada paylaştığımız protein diyeti ile benzerlik göstermektedir. Temelde karbonhidratı azaltmaya ve protein oranını arttırmaya dayanır her ikiside. Tek bir farkı vardır, protein diyetindeki protein kullanım oranı low carb diyetine göre daha fazladır.

Karbonhidrat konusunu biraz daha açalım. Karbonhidratlar basit ve komplesk olmak üzere ikiye ayrılır. Bizim sevdiğimiz ve daha çok kullandığımız komplesk karbonhidratlardır. Yulaf ve kepek ekmeği gibi ürünlerde bulunur. Basit karbonhidratlar ise beyaz ekmek, makarna ve beyaz pirinç örnek verilebilir.

Karbonhidrat içeren ve protein içeren besinlerin listesi sitemizde mevcut. Oradan bilgi sahibi olabilirsiniz.

Daha sonra kendinize göre bir diyet listesi çıkarabilirsiniz. Diyette açık büfe anlayışından yanayım. Yani protein oranı yüksek belli besinler vardır zaten. Siz kendinize göre aralarından seçersiniz. Karbonhidrat içeren besinler de bellidir. Onlardan da uzak duracaksınız sistem bu kadar basit. Burada size kibrit kutusu kadar peynir, 4 tane zeytin dememin bir anlamı yok.

Ama yinede size fikir vermesi açısından bir kaç besin tavsiye edeceğim.

Sabah Kahvaltısı

5 adet yumurta (1'i sarısı ile birlikte diğerlerinin sadece beyazı)

Öğle Yemeği

150 gr tavuk göğüsü ve salata

Akşam Yemeği

150 gr balık ve salata

Ara Öğün

Ara öğünlerde ise protein shake hazırlayabilirsiniz. Ayrıca gün boyunca 150 gr civarı kuruyemiş de tüketebilirsiniz.

Bütün bunlara istinaden en fazla 150 gr olacak şekilde karbonhidrat ekleyebilirsiniz. Vücudunuzu birden bire karbonhidratsız bırakmayın. Yavaş yavaş azaltın. Gün içerisindeki enerjinizden veya halsizliğinizden ne kadar karbonhidrat almanız gerektiğini kestirebilirsiniz.

Burada verdiğim rakamları kendi kas kütleniz, yağ oranınız, yaşınıza, boyunuza ve yaşam stilinize göre çoğaltabilir ve azaltabilirsiniz. Deneme yanılma yolu ile sizin için en ideal rakamları kendiniz bulabilirsiniz.

Sitemizdeki diğer Diyet Programlarına ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Not : Verdiğim diyet programı örnek niteliğindedir. Kullanılması halinde yaşanabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu değildir.

Yorumlar