Ana içeriğe atla

Cheat Day Nedir?

diyet fitness

Profesyonel vücutcular tarafından bu cümleyi sıklıkla duymuş olmalısınız. Cheat kelime anlamı olarak "hile" demektir. Definasyon programlarına veya kendinizce belirlediğiniz bir diyet programına cheat günleri koyabilirsiniz.

Bunun yanı sıra cheat meal vardır. Burada da sadece haftanın tek bir gününün öğününe ekleyebilirsiniz. İstediğiniz şeyi yiyip içebilirsiniz. Programın dışına çıkabilirsiniz.

Cheat günlerinde ve öğünlerinde dikkat edilmesi gereken şey aşırıya kaçmamaktır. Aynı zamanda cheat yapmanın hakkınıda antranmanda vermeye gayret gösterin. İki adım ileri bir adım gitmenize gerek yok. Dediğim gibi yaparsanız ne şiş yanar ne de kebap.

Ben kendimce şöyle bir sistem oturttum ve size de tavsiye ederim. Mesela bir diyet programı yapıyorsunuz. İstikrarlı bir şekilde bir hafta uyguladınız ve pazar gününe de bir cheat day günü eklediniz. Planınızı da günler öncesinden hazırladınız haliyle. Mesela pasta yiyeceksiniz. Kendinizce şöyle düşünün. Şimdi sizin pasta almak için paraya ihtiyacınız var. Para içinde işe ihtiyacınız var. Belirli bir çalışma karşılığında o pastayı yiyebilirsiniz.

İşte cheat'da aynen böyledir. O pastayı yiyebilmek için önce hakketmelisiniz. Bunun içinde onun içerdiği kalori miktarı kadar spor yapmalısınız. Bahsettiğim sistemde bu aslında. Eğer siz bunun bilincinde olursanız ve buna göre antrenman yaparsanız hem kendinizi motive etmiş olursunuz, hem de istediğiniz şeyi yiyebilirsiniz.

Bu yazıdan sonra Low Carb diyetin ile ilgili yazımızı okuyabilirsiniz.

Yazımı şöyle özlü bir söz ile sonlandırmak istiyorum : "Uğruna değeceğini düşündüğünüz bir şeyi başarmanın kısa bir yolu yoktur."

Yorumlar