Ana içeriğe atla

Spor Salonunda Görebileceğiniz Tiplemeler

halter kaldırma komik

Spor salonları sadece spor yapılan bir yer değil, aynı zamanda oldukça sosyal bir yerdir. Her çeşit insan bulunur. Her bir kişi aslında bir grubu temsil eder. Bireyler arasındaki farklılıklar kişiden kişiye farklılık gösterse de hepimiz aynı amaç için orada bulunuyoruz. Bu da bizi bir bütün yapıyor. Aşağıdaki tiplemelerden siz hangisisiniz? Yorum bölümüne yazınız.

Kilolu İnsanlar

Oldukça zararsızdırlar. Ağırlıklarla pek ilgilenmezler. Kardio antrenmanlarını yapıp giderler. Hafif tempoda takılmalarına rağmen üstleri sırılsıklamdır. Genelde azimli insanların oluşturduğu bir topluluk olsa da içlerinden bazıları sırf eğlence olsun diye gelmektedir.

Vücutcu Abiler

Bunlar siz daha embiryo iken bu salonda ağırlık çalışan abilerdir. Kapılardan yan yan geçerler. Salon onlara aittir. Onun kullanacağı bir makinede iseniz "kaç setin var?" sorusuna daima "1"cevabını verin. Aksi takdirde ağırlık olarak sizi kullanabilir.

Bağıran Abiler

Bunları vücutcu abilerden ayıran en büyük özellik bağırmalarıdır. Vücutları nasıl olursa olsun, kaldırdıkları ağırlık ne kadar hafif olursa olsun bağırmak üzere programlanmışlardır. Bu şekilde kendilerini motive ederler. Ancak kendilerini motive ederken başkalarının motivasyonunu bozabilirler.

Eski Topraklar

Bunlar gençliğinde de spor yapmış kişilerdir. Sağlıklarını koruma amacıyla spor yaparlar. Hareketleri en doğru şekilde yapanlarda çoğunlukla onlar olur. Fazla takılmazlar. Sporlarını yapıp giderler.

Selfici Gençler

Bunlar spora sadece gösteriş yapmaya ve fotoğraf çekmeye gelirler. Yaptıkları sporu sanki başkaları için yapıyormuşcasına çevrelerinden takdir beklerler. Ancak bu kişileri uzun vadede göremezsiniz. Çabuk pes ederler.

Kendi Aleminde Yaşayanlar

Bunlar kulaklıklarını kulağına takarlar ve salonda hiç kimse yokmuş gibi sporlarını yapıp giderler. Zararsızdırlar. Seslenirseniz duymazlar. Bazen kendilerini müziğin ritmine kaptırıp saçma hareketler yapabilirler.

Partnerli Sporcular

Bunlar genelde 2 veya 3 kişidirler. Hareketlerde birbirlerine yardımcı olurlar. Eğer bu kişiler ile aynı kas gruplarını çalıştıracaksanız yandınız. Zira bunlar bir aletin başına geçtiği zaman kalkmak bilmezler. Üç kişiler sonuçta. Dönüp dururlar. Siz siz olun bunların antrenman programını öğrenin ve kendinize anti-antranman programı yazın.

İlk Defa Salona Gelen Yeni Yetmeler

Bunlar etrafa imrenir gözle bakar ve daima soru sorarlar. Hiç bir şey bilmezler. Daima "kaç ayda senin gibi olurum" gibisinden sorular sorarlar. Bu kişiler 3 ay sonra personel trainerlik yaparken görebilirsiniz.

Siz hangi tipsiniz. Unuttuğumuz bir tipleme varsa yoruma yazabilirsiniz.

Yorumlar