Ana içeriğe atla

Vücut Geliştirmeye Kaç Yaşında Başlanmalı?

ağırlık antrenmanları çocuklarda

Vücut geliştirme sporu gençler ve diğer yaş grubundaki insanlar tarafından oldukça popüler bir spordur. Herkes biraz daha fit ve sağlam bir vücuda sahip olmak ister. Zamanla vücutlarındaki gelişimi gören insanlar bu spora bağımlı olur. Gelişim sağlamayanlar ise spor salonlarında telefonlarıyla oynayan ve "lay lay lom" takılan insanlardır. Vücut geliştirmede başarılı ve başarısız insanlar bu şekilde meydana gelmektedir.

Ancak vücut geliştirmeye başlamak isteyen insanların arasında her zaman için yaş oldukça büyük bir problem olmuştur. Genç yaştakiler gelişimlerini olumsuz yönde etkileyeceğini düşünerek, orta ve ileri yaştakiler ise gelişim sağlayamayacağını düşünerek vücut geliştirme sporundan uzak durmayı tercih ederler. Peki ya bu ne kadar doğrudur?

Ağırlık Antrenmanlarına Kaç Yaşında Başlamalıyım?

Öncelikle şunu belirtmek isterim, vücut geliştirme adından da anlaşılacağı üzere vücudu geliştiren bir spordur. Gelişim çağındaki çocuklarda gelişimlerine destek olmak ve sağlıklı bir vücuda kavuşmak için ağırlık antrenmanları yapabilirler. Bunda herhangi bir sakında yoktur.

Ancak ağır bir spor olduğundan ve sakatlanma riski bulunduğundan 12 yaşından küçüklere vücut geliştirme sporunu tavsiye etmiyoruz. 12 yaş ve üstü için ise vücut geliştirme mükemmel bir spor olacaktır.

Orta Yaşlılar İçin Vücut Geliştirme Sorunsalı

Eğer orta yaş bunalımında değil iseniz vücut geliştirme sporu yapmanızda herhangi bir sakınca yoktur. Daha önce bir spor geçmişiniz olmayabilir, çok sıska veya çok kilolu olabilirsiniz. Bunların hiç biri problem değildir. Eğer hareket edebilecek kadar kondisyonunuz yerinde ise zamanla antrenmanlar ve dengeli beslenme ile daha iyi bir vücuda kavuşabilirsiniz.

Belki yaşınız gereği hormonlarınız devasa kas kütleleri inşa etmenize ve yarışmalardaki vücutlar gibi bir vücuda kavuşmanıza izin vermeyebilir ama sonunda elde edeceğiniz vücut sizi tatmin edecektir.

Soru - Cevap kategorimizdeki diğer yazılara ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Dipnot : "Çalışan demir pas tutmaz."

Yorumlar