Ana içeriğe atla

Büyük Kol Kasları İçin Bacak Çalışın

kol kası geliştirme

Bu yazının başlığı kulağınıza saçma geliyor olabilir. Daha büyük kol kaslarına sahip olmanın bacak egzersizleri ile ne alakası var diye düşünüyor olabilirsiniz. Ama şunu bilmelisiniz ki, büyük kol kaslarına giden yol büyük bacak kaslarından geçer.

Vücut geliştirmede bölgesel kas gelişimi diye bir şey yoktur. Eğer siz bacak günlerini es geçerseniz o hep hayal ettiğiniz büyük kol kaslarına kavuşmanız imkansızlaşır. Sadece kol kasları için değil, bir çok kas grubu için bu geçerlidir bu. Daha büyük göğüs, sırt ve omuz kasları için de bacak egzersizleri atlanmamalıdır. Çünkü bacak kasları vücuttaki en büyük kas grubudur. Bacak kası egzersizi sonrası vücut diğer egzersizlerde olmadığı kadar fazla büyüme hormonu salgılar. Bu da vücudun genel kas gelişimin olumlu yönde etkiler.

Temel bacak kası egzersizlerini uygulamak sizin daha büyük kaslara ulaşmanızı sağlayabilir. Bu temel egzersizlerden bazıları ise şu şekildedir;

Squat : Bu hareket bacak kası geliştirmede temel hareketlerden biridir. Bir çok bacak hareketi ise bu hareketten türemiştir. Ancak bu hareketi çok az sayıda kişi doğru yapabilmektedir. Yanlış bir uygulama olası bir sakatlığa davetiye çıkarabilir.

Hareketin ayrıntılı yapılışını öğrenmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Leg Presses : Her bacak antrenman programında olması gereken oldukça etkili bir harekettir. Uygulamadan ve büyük ağırlıklara girmeden önce bacak kaslarınızı iyi ısıttığınızdan emin olmalısınız.

Hareketin ayrıntılı yapılışını öğrenmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Lying Leg Curls : Bacak kaslarına hacim vermek ve daha güçlü bir görünüme sahip olmak için bacağımızın arkasına denk gelen kas gruplarını da ihmal etmemeliyiz.

Hareketin ayrıntılı yapılışını öğrenmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Seated Leg Extensions : Tamamlayıcı bir hareket niteliğindedir. Bacak kaslarınızı bu hareketle çok etkili bir şekilde zorlayabilirsiniz.

Hareketin ayrıntılı yapılışını öğrenmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Bu hareketler örnek niteliğindedir. Daha iyi bir vücut için doğru bir antrenman programı hazırlamalı ve onu eksiksiz bir şekilde uygulamalısınız. Umarım bu yazı bacak kası hareketlerinin önemini anlamanıza katkı sağlamıştır. Herkese bol kas...

Yorumlar