Ana içeriğe atla

Serhat Sıdal Kimdir?

serhat sıdal kasları

Serhat Sıdal 1973 İstanbul doğumlu Fitness Uzmanıdır. Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu mezunudur. Daha sonra ise master yaparak eğitimine devam etmiştir. 15 yaşında su topu takımında girerek milli sporcu kariyerine ilk adımını atmıştır. 

Daha sonralarda ise Su Topu Milli Takımında yönetici olarak görev yapmış ve bir çok sporcu yetiştirmiştir. 2000 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nin Boston kentinde Reebok University’de Master Trainer eğitimini tamamlayarak Türkiye'ye dönmüş. 10 yılda toplamda 500'e yakın eğitmen yetiştirmiş.

Fitness alanında da kendini geliştirerek Intelligence Fitness sistemini kurmuştur. Kendine ait bir spor salonu bulunmaktadır. Burada minimum alet ile maksimum kazanç sağlamayı hedeflemektedir. Özellikle "Gittiğim spor salonunda yeterince alet yok" diye şikayet edenlerin bu tip bir salona mutlu olacağını sanmam. Serhat Sıdal koşu bandı yerine doğa koşusu, kardio bisikleti yerine de normal bisikleti tavsiye ediyor.

serhat sıdal su sporları100 Soruda Sağlıklı Yaşam ve Spor kitabının da yazarıdır. Doğru haraket, doğru beslenme ve doğru dinlenmenin önemine vurgu yaptığı kitabında yabancı terimleri kullanmayarak spordan anlayan veya anlamayan herkese faydalı bir içerik sunmayı başarmıştır.

Resmi olarak yetiştirdiği sporcular ve eğitmenler belirli bir sayıda olsa da Serhat Sıdal'ın yazdığı içerikler ve Uzman Tv gibi mecralardaki videoları bir çok insana ulaşmayı başarmıştır. Bu gün ondan bir şeyler öğrenen insanlar içerisinde ben dahil bir çok insan vardır.

Fitness, su sporları, doğa sporları, boks ve daha bir çok spor dalı ile ilgilenen Serhat Sıdal gelişmeye ve geliştirmeye devam ediyor. Çalıştırdığı spor salonunda kişiye özel ve fonksiyonel antrenmanlar ile insanların fit bir vücuda kavuşmasına yardımcı oluyor.

Estetik Vücutlar kategorimizdeki diğer yazılara ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Kişisel Yorumum : "Hayatını spora adamış bir isim. Çok iyi bir öğretmen. Tecrübelerini ve bilgilerini binlere, hatta milyonlara ulaştırmayı başarmış. Sporu ve sporcuyu sevdiren bir isim."

Yorumlar