Ana içeriğe atla

Nevin Yanıt Kimdir?

nevin yanıt kasları

Nevin Yanıt 1986 yılında Mersin'de doğmuştur. Kısa mesafe koşucusu olarak ün salmıştır.Spor ile iç içe bir çocukluk geçirmiş. Özellikle koşuya özel bir ilgisi olan Nevin kariyerine de bu yönde devam etme kararı almış. Eğitimini Mersin Üniversitesinde tamamlayan Nevin Yanıt profesyonel spor kariyerinde adını duyurmayı 2006 yılında başarmıştır. Üstün performansı, spor geçmişi ve genetik özelliklerinin de katkılarıyla Nevin Yanıt kariyerinde oldukça iyi başarılar elde etmeyi başarmıştır.

Bu başarılardan ilki ve en büyüğü 2006 yılında Türkiye Üniversiteler Arası Atletizm Şampiyonasında 100 metre ve 100 metre engellide elde ettiği şampiyonluktur. Bu sayede adını tüm Türkiye'ye duyurmayı başarmıştır.

koşucu nevin yanıtDaha sonra ise yurt dışında düzenlenen bir yarışmada engelli 100 metre parkurunu 13 saniyeden önce tamamlayarak bir ilke imza attı. Bu daldaki başarısını katıldığı bir çok yarışmada şampiyonlukla ve derecelerle taçlandırdı.

Kariyerine son hızda devam ederken bir süre adı doping olayları ile anıldı. Bir süre köşesine çekilen Nevin Yanıt daha sonra sessizliğini Survivor adlı yarışma programı ile bozdu. Yarışmada nasıl bir performans göstereceği ise bir hayli merak konusu.

Nevin Yanıt 165 cm boya ve 60 kilo vücut ağırlığına sahip. Vücudundaki yağ oranı ise tek hanelerde diyebiliriz. Kilosunun büyük bir kısmı kastan oluşuyor. Bu da performansına olumlu bir katkı sağlıyor elbette.

Nevin Yanıt profesyonel sporcu geçmişi ve performansı ile Survivor'da rakiplerini bir hayli zorlayacağa benziyor. Umarım emeklerinin karşılığını alacağı bir Survivor olur.

Estetik Vücutlar kategorimizdeki diğer yazılara ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Kişisel Yorumum : "Vücut geliştirme ile uğraşan bir çok kadın onunki gibi bir vücuda sahip olmak ister. Ancak Nevin bir vücut geliştirme yarışmacısı olmamasına karşın oldukça iyi bir fiziğe sahip. Hatta fiziği bir çok erkekten bile daha sağlam. Bu da ne kadar profesyonel bir sporcu olduğunun en somut göstergesidir."

Yorumlar