Ana içeriğe atla

Sivilcelere İyi Gelen Besinler

sivilce tedavisi evde

Başta ergenlik çağındaki bireyler olmak üzere sivilce bir çok insanın ortak sorunu haline gelmiştir. Sivilce oluşumu temel olarak cilt yapısı ile alakalıdır. Sivilce oluşumunu tükettiğiniz besinler ile yok edemezsiniz. Sadece sağlıklı beslenerek dolaylı yoldan sivilce oluşumunu engellersiniz. Yani "şunu yiyeyim sivilcelerim yok olsun" veya "şunu yüzüme süreyim de sivilcelerim geçsin" gibi bir düşünceniz olmasın. Unutmayın, ne yerseniz öyle görünürsünüz. Sağlıklı beslenin ki sağlık bir vücudunuz ve sağlıklı bir cildiniz olsun.

Sivilceler İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Meyveler ve Sebzeler : Cildin yenilenmesi ve kendini koruması için vitamin ve mineraller oldukça önemlidir. Özellikle sivilce problemi için A vitamini tam bir ilaçtır. Zaten bir çok sivilce kreminin üzerinde de A vitaminini görebilirsiniz. Bunu doğal yollarla vücudunuza alabilir ve sivilce problemini azaltabilirsiniz. Havuç, ıspanak, kavun ve lahana iyi bir A vitamini kaynağıdır.

Tam Tahıllı Besinler : İhtiyacınız olan karbonhidratı kaliteli kaynaklardan alırsanız bu sizin genel sağlığınızı daha iyi bir konuma getirerek sivilceye neden olan etkenleri azaltmanızı sağlar. Beyaz undan üretilmiş gıdalara alternatif olarak tam tahıllı gıdalar tüketin. Esmer pirinç, arpa, yulaf, esmer makarna ve tam tahıllı ekmek gibi besinleri tüketebilirsiniz.

C Vitamini : Portakal, greyfurt, limon, domates ve çilekte bolca bulunan C vitamini ve antioksidanlar vücudunun ve cilt sağlığınızın korunmasında yardımcı olur.

Balık : Oldukça iyi bir protein kaynağı olan balık aynı zamanda iyi bir çinko, mineral ve omega 3 kaynağıdır. Alabalık, somon ve ton balığı gibi balık çeşitlerini tüketerek sağlığınızı destekleyebilirsiniz. Bu sayede genel sağlığınızı daha iyi bir konuma getirerek ihtiyacınız olan kalorileri ve proteini daha güvenilir kaynaklardan almış olursunuz. Haftada 2 öğün balık tüketmenizi tavsiye ederim.

Yağlar : Fındık, keten tohumu ve badem gibi kaynaklardan alacağınız yağlar cilt sağlığınız için oldukça önemlidir.

Not : Her ne kadar sivilce konusunda yağlar düşmanımız olsa da vücudumuzun sağlığı için yağa ihtiyaç vardır. Yağ kaynaklarını doğru seçerek sağlığımızı ve cildimizi koruyabiliriz. Yağlı peynir, yağlı süt, margarin, tereyağı gibi besinlerden uzak durmanızı tavsiye ederim.

Önerilerimiz
  • Alkol ve sigara gibi maddeleri hayatınızdan çıkarın. 
  • Günde en az 2 litre su tüketin.
  • Fast Food ve zararlı gıdalardan uzak durun
  • Haftanın 2 günü iyice terleyinceye kadar kardio egzersiz yapın
  • Stresten uzak durmaya çalışın (Mümkün ise)
  • Sabun ve şampuan seçerken özenli olun
  • Sık duş alın
  • Sivilceleriniz patlatmayın
  • Daha iyi bir temizlik amacı ile cildinizi tahriş edecek hareketler yapmayın

Yazar Tavsiyesi : Sivilceler yağlı ciltlerde daha fazla görülmektedir. Cildinizi yağdan arındırabilir iseniz sivilce sonunu ortadan kaldırabilirsiniz. 

İyi Gelen Besinler kategorimizdeki diğer yazılara göz atmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Önemli Uyarı : Burada vermiş olduğumuz bilgiler tavsiye niteliğindedir. Bir kişi için faydalı olan bir besin başka bir kişi için zararlı olabilir. Aynı zamanda alerjik etkenlerden dolayı da sivilce oluşumu artabilir. Eğer sivilce problemi cilt görüntüsünü bozacak düzeyde ise bir doktora görünmenizi tavsiye ederim.

Yorumlar