Ana içeriğe atla

Halsizliğe İyi Gelen Besinler

depresyon hali

Günümüzde gençler de dahil olmak üzere birçok insan halsizlik şikayeti yaşıyor. Gün içerisinde ihtiyaçları olan kaloriyi yeterince alamama veya ruhsal problemler ile birlikte baş gösterebilen bu sorunu tüketeceğimiz bazı gıdalar ile çözebiliriz. Yetersiz ve sağlıksız beslenme beraberinde enerji eksikliği ve halsizliği getirir. Eğer vücudunuz için faydalı olan ve sağlıklı besinler tüketirseniz halsizlik problemini çözebilirsiniz. İşte halsizlik problemi için tüketilebilecek birkaç besin;

Halsizlik İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Protein : Protein kaslar için gereken enerjinin ana kaynağıdır. Yüksek protein içeren ve “tirozin” bakımından zengin besinler vücutta norepinefrin ve dopamin hormonunun üretimini arttırarak motivasyon ve uyanıklık sağlar. Protein kaynağı olarak derisiz tavuk eti, fasulye, yumurta, balık gibi besinleri tüketebilirsiniz.

Yoğurt : Sindirimi kolay olan yoğurt iyi bir protein kaynağı olmasının yanı sıra sindirimi kolaylaştıran iyi bakterilere sahiptir. Bağışıklık sistemini güçlendirirken kronik yorgunluğa iyi gelebilir.

Kaliteli Karbonhidratlar : Kaliteli (kompleks) karbonhidratlar vücudun bir numaralı enerji kaynağıdır. Gün içerisinde vücudunuza yeteri kadar karbonhidrat almazsanız enerjiniz bir süre sonra bitecektir ve bu da halsizlik olarak baş gösterecektir. Vücudunuza yeterli miktarda karbonhidrat alabilmek için nişastalı gıdalar, sebze ve meyve, kepekli tahıllar tüketebilirsiniz.

Demir : Demir eksikliği anemiye yol açabilir ve bu durum kanınızdaki oksijen miktarının azalmasına yol açar. Buda dolaylı yoldan size halsizlik olarak geri döner. Demir bakımından zengin, et, balık ve sebze tüketerek vücudunuz için gerekli olan demiri temin edebilirsiniz.

Su : Yorgunluk ve halsizliğin temel sebeplerinden biri sudur. Susuz kalan bir bitki gibi vücudunuzda halsiz ve cansız olur. Yorgunluk ve halsizlik vücudun susuz kaldığının bir göstergesidir.

Tavsiyelerimiz : Sağlıklı bir insanın günde 2 litreye yakın su tüketmesi gerekir. Suyun yerine tükettiğiniz sıvılar (çay, kahve, meyve suyu vb.) suyun yerini tutmaz.

İyi Gelen Besinler kategorimizdeki diğer yazılara göz atmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Önemli Uyarı : Burada vermiş olduğumuz bilgiler tavsiye niteliğindedir. Hastalığınızın veya rahatsızlığınızın sebepleri farklı olabilir. Doktorunuza danışmadan hareket etmeyiniz.

Yorumlar