Ana içeriğe atla

Vücut Kaç Ayda Yapılır?

kas ne kadar zamanda gelişir

Vücut geliştirme sporuna yeni başlayan herkesin aklında bu soru vardır. İnsanlar sanıyorlar ki 3 ayda veya 6 ayda yapacakları kas ömürlerinin sonuna kadar vücutlarında kalacak. Yani bir kere yapacaklar. İşi bitirecekler. Planları bu şekilde.

Arkadaşlar öyle bir şey olsa hali hazırda güzel vücudu olan kişiler neden hala spor salonlarında ter döksünler. Zaten güzel bir vücut yapmışlar. Niye devam ediyorlar. Hiç düşündünüz mü?

Vücut geliştirme sporunda bir zaman parametresi yoktur. Size "X ay spor yapın sizde benim gibi olursunuz" diyemem. Bu kişiye göre değişir çünkü. Vücut geliştirmede sonuç kişiye göre değişir. Genetik faktörler vardır. Biri 6 ayda çok iyi bir vücut yaparken başka birinin o vücuda ulaşması 1 yıl sürebilir.

Önemli olan zaman değildir. Önemli olan verimliliktir. Spor salonuna gidip 1 saat lak lak yapıp bir kaç set ağırlık kaldıran adamda 1 gün spor yapmış oluyor, 1 saat boyunca hakkını vererek bütün setlerini tamamlamış olan adamda 1 gün spor yapmış oluyor. Şimdi bu ikisinin de aynı gelişim oranını yakalayacağını söyleyebilir misiniz?

Spor ömürlük yapılır ve spor sağlıktır. 50 yaşında spor bir sürü adam var. Bütün bunlar gözünüzü korkutmak gibi olmasın ama siz istediğiniz vücudu yaptıktan sonra sporu bırakacaksanız o kadar vücudu boşuna yapmışsınızdır. Bu yüzden kendinize zamansal olarak bir parametre belirlemeyin. Bu sporu boş vakitlerinizi değerlendirmek ve sağlıklı bir yaşam sürmek amacıyla yapın.

Ama yazının amacına ulaşabilmesi amacı ile şunu söyleyebilirim ki düzgün bir şekilde antrenmanlarınızı yaparsanız ve düzgün bir şekilde beslenirseniz 3 ay ila 6 ay arasında gözle görülür bir değişime ulaşabilirsiniz.

Yorumlar