Ana içeriğe atla

Murat Tavman Kimdir?

adonis ve karın kası

Sağlıklı yaşam ve fitness konusunda oldukça önemli bir isim olan Murat Tavman bu haftaki estetik vücutlar konumuz. Muazzam bir genetiğinin olduğu ortada. Genel anlamda güzel vücut anlayışı karın kasları ile ilgilidir. 100 kilo olsanız da karın kasınız yoksa plajda hiçbir kız kaslarınıza hayran kalmaz. Estetik vücut için karın kası şart. Murat Tavman'ın ise karın kasları o kadar muazzam ki, bu onu çok iyi bir fitness model yapıyor.

Küçük yaşta eğitimi için ABD'ye giden Tavman orada spor ile tanıştı ve birçok spor dalı ile ilgilendi. Üniversite yıllarında ise daha çok fitnessa yönelerek beslenme, egzersiz ve yazarlık konusunda bir takım eğitimler ve lisanslar aldı.

Çeşitli dergilere kapak oldu ve yazarlık yaptı. Aynı zamanda televizyon programlarında da boy gösterdi. Bir çok ünlü isimle beraber çalışıp onların vücudunu forma soktu. Hayatı başarılarla dolu. Fitness'cı dediğin böyle olur. Hem iş, hem sağlık. Daha ne olsun.

Ünlü isimlere baktığımız zaman hemen hemen hepsinin çok iyi olan bir kas grubu mevcuttur. Arnold göğüs kaslarıyla ön plana çıkarken Lazar karın kasları ile ön plana çıkan bir sporcu. Tabii ki hepsini aynı kefeye koyamayız ama dışarıdan görülen bu. Bu açıdan bakacak olursak Murat Tavman'ın en iyi bulduğum kasları kesinlikle karın kasları ve adonisleri. Çok şık bir görünüme sahip. Vücudu adeta bir heykel gibi. Oyuklar, girintiler ve çıkıntılar ile vücudu sanat eseri gibi. Koyun müzeye sergilensin.

Murat Tavman'ın videolarını ve yazılarını kendi kişisel web sitesinden ve çeşitli video sitelerinde bulabilirsiniz.

Vücut geliştirmenin yanı sıra Tavman aynı zamanda beslenme uzmanıdır. Hangi besini yemeliyiz, hangisini yememeliyiz en iyi Tavman bilir. Zaten vücudu da bu konuda tecrübeli olduğunun yegane kanıtıdır.

Vücut mutfakta yapılır algısını Türkiye'ye getirmiş bir insandır. Amerika'daki vücut geliştirme kültürünü bize tanıtan ve sevdiren bir adam. Özellikle onun bazı kendine has sözleri vardır. Videolarını izlerseniz ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız.

Murat Tavman sevgililer günü antrenman videosunu izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Kişisel Yorumum : "Murat Tavman'ı çok severim. Bir kaç yıl önce YouTube'de Sevgililer Günü ile ilgili bir videosunu izlemiştim. Linki hemen yukarıdadır. Onu ilk orada tanıdım. İlk başta videonun içeriği ile başlığını pek bağdaştıramamıştım ama daha sonra anladım ki Tavmanın sevgilisi kendi vücudu, ağırlıkları, disiplini ve karakteri. Kendini çok iyi yetiştirmiş bir insan. O kadar iyi bir motivasyona sahipki onun motivasyonu videosunu izlerken beni bile motive edebiliyor."

Yorumlar