Ana içeriğe atla

Rich Piana Kimdir?

steroid kullanmış sporcular

Rich Piana profesyonel vücut geliştirmeci ve sosyal medya fenomenidir. Mutant adı ile de bilinmektedir. Genç yaşta vücut geliştirmeye başlamış ve 15 yaşında ilk yarışmasına katılmıştır. O yıllarda küçük yaşına rağmen yetişkin bireylerden çok daha iri bir vücuda sahipmiş. Ancak daha sonra Rich Piana doğal yollarla bir yere kadar gelinebileceğini düşünerek steroidlere başvurmuş.

Steroid kullanımından dolayı yarışmalara katılamayacak olsa da vücut geliştirmeyi hiçbir zaman bırakmamış. Supplement firmaları ile sponsorluk anlaşması imzalamış. Günde 12 öğün yemek yediği ve 3 saat antrenman yaptığı bilinmektedir.

Vücudunu sadece kas geliştirmeye odaklayan Rich Piana aynı özeni sağlığı için göstermemiş ve bu nedenle ilerleyen yaşlarında sağlık sorunları ile karşılaşmıştır. 2017 yılında ise vücudu daha fazla dayanamamış ve 46 yaşında yaşamı son bulmuştur.

Rich Piana beslenmenin önemini her fırsatta vurgulayan bir insan. Videolarında günde 12 öğün yemek yediğini söylüyor. Ve şöyle ekliyor "Eğer kilo alamıyorsanız bir öğün fazla yiyin. Kaç öğün yediğinizin bir anlamı yok. Ben 12 öğün yiyorum. Her zaman daha fazlası vardır."

Rich Piana Boy ve Kilosu

Rich Piana 185 cm boya ve 120 kilo vücut ağırlığına sahiptir. Ayrıca kol ölçüsünün de 60 cm ulaştığı bilinmektedir.

Rich Piana motivasyon videosunu izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Kişisel Yorumum : "Yazımın sonlarına doğru gelirken sevilen vücutçunun şu sözünü paylaşmak istiyorum : "Eğer steroid kullanmakla doğal kalmak arasında bir seçim yapmanız gerekirse, tercihinizi doğallıktan yana kullanın. Çünkü steroid kullanmak oldukça anlamsız, bu yalnızca vücudunuza ve size zarar veriyor.""

Yorumlar