ŞİFALI FORMÜLLER...bir çok rahatsızlığınız için pratik ve evde kolaylıkla yapabileceğiniz bitkisel kürler....
Bir çok rahatsızlığınız için pratik ve evde kolaylıkla yapabileceğiniz bitkisel kürler....
AŞK DOPİNGİ
Malzemeler :
4 adet havuç
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tarçın
4 çorba kaşığı bal
1 kahve fincanı ceviz
1 çorba kaşığı antep fıstığı
Hazırlanışı :
Havuçlar rendelenir. Tereyağında hafif kavrulur ve bal da katıldıktan sonra diğer malzemeler ilave edilir. Tarçın serpilir ve afiyetle yenir.
HAZMI KOLAYLAŞTIRAN OMLET
Malzemeler :
Yarım demet pazı
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
1 adet havuç
1 adet patates
1 adet kabak
2 adet yumurta
200 gr. peynir
4 kaşık mısır unu
Hazırlanışı :
Havuç, patates, kabak ve peynir rendelendikten sonra üzerine 4 kaşık mısır unu karıştırılır ve karabiberle tuz da ilave edilerek pazı ve maydanozda serpildikten sonra teflon tavada yumurta ile pişirilir. Hem lezzetli hem de sağlıklıdır.
GRİP İÇİN İLİK ÇORBASI
Malzemeler :
500 gr. ilik
1,5 İt. su
8 diş sarımsak
1 kahve fincanı üzüm sirkesi
1 çay kaşığı deniz tuzu
Hazırlanışı :
İlikler kaynatıldıktan sonra bir kaseye konur. Dövülmüş sarımsak, sirke ve deniz tuzu ilave edildikten sonra afiyetle içilir.
PRATİK SPAZM GİDERİCİ
Malzemeler :
1 adet küp şeker
8 damla anason yağı
Hazırlanışı :
Bit şeker parçasının üzerine 8 damla damlatılarak yenir.
DUDAK UÇUKLARI İÇİN
Malzemeler :
3 arpacık küçük sogan
1 baş diş sarımsak
200 gr. bal
1 çorba kaşığı alkol
Hazırlanışı :
Malzemelerden elde edilen karışım 3 gün cam kavanozda bekletildikten sonra süzülür. Yazın serin yerde bekletilir ve üzeri hava almaması için folyolanır. Uçuk oluştuğu zaman pamuğa batırıp uçuğun üzerine kompres uygulanır.
SOLUNUM YOLLARI İÇİN
Malzemeler :
1 tutam defne yaprağı
500 gr su
Hazırlanışı :
Defne yaprakları 500 gr. suda çay gibi demlenip içilir. Aynı zamanda sindirimi de kolaylaştırır. Günde iki kez tok karnına içilir.
KANSIZLIK İÇİN DOĞAL DESTEK
Malzemeler :
1 şişe kırmızı şarap
500 gr. toz şeker
1 tatlı kaşığı karanfil
Hazırlanışı :
Şarap ve toz şeker 30 dakika kısık ateşte kaynatıldıktan sonra pekmez kıvamına gelince cam kavanoza konulur. Her gün sabah ve akşam olmak üzere 1 çorba kaşığı içilir.
SOĞUK ALGINLIĞI İÇİN
Malzemeler :
1 kahve fincanı kestane balı
1 çay kaşığı toz zencefil
1 çay kaşığı toz zerdeçal
Hazırlanışı :
Bal, zencefil ve zerdeçal bir kasede karıştırılı. Sabah ve akşam yatmadan önce 1 tatlı kaşığı yenir.
CİNSEL GÜÇLENDİRİCİ
Malzemeler :
50 gr. antep fıstığı
50 gr. soya fasülyesi
25 gr. çam fıstığı
25 gr. fındık içi
25 gr. ceviz içi
20 gr. polen tozu
10 gr. tarçın tozu
10 gr. zencefil
10 gr. üzüm çekirdeği
2 kilo bal
Hazırlanışı :
Malzemeler bir kase içerisinde karıştırılır. Gün içerisinde 3 öğünde tüketilir.
DOĞAL İÇECEK
Malzemeler :
250 gr. ıspanak
200 gr. buğday çimi
1 demet maydanoz
1 adet salatalık
1 adet yeşil soğan
1 adet limon
1 çay kaşığı himalaya tuzu
1 kahve fincanı su
1 diş sarımsak
Hazırlanışı :
Malzemeler blendırdan geçirildikten sonra karıştırılıp içilir. İsteğe göre baharat ilave edilir.
By Suna Dumankaya.
AŞK DOPİNGİ
Malzemeler :
4 adet havuç
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tarçın
4 çorba kaşığı bal
1 kahve fincanı ceviz
1 çorba kaşığı antep fıstığı
Hazırlanışı :
Havuçlar rendelenir. Tereyağında hafif kavrulur ve bal da katıldıktan sonra diğer malzemeler ilave edilir. Tarçın serpilir ve afiyetle yenir.
HAZMI KOLAYLAŞTIRAN OMLET
Malzemeler :
Yarım demet pazı
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
1 adet havuç
1 adet patates
1 adet kabak
2 adet yumurta
200 gr. peynir
4 kaşık mısır unu
Hazırlanışı :
Havuç, patates, kabak ve peynir rendelendikten sonra üzerine 4 kaşık mısır unu karıştırılır ve karabiberle tuz da ilave edilerek pazı ve maydanozda serpildikten sonra teflon tavada yumurta ile pişirilir. Hem lezzetli hem de sağlıklıdır.
GRİP İÇİN İLİK ÇORBASI
Malzemeler :
500 gr. ilik
1,5 İt. su
8 diş sarımsak
1 kahve fincanı üzüm sirkesi
1 çay kaşığı deniz tuzu
Hazırlanışı :
İlikler kaynatıldıktan sonra bir kaseye konur. Dövülmüş sarımsak, sirke ve deniz tuzu ilave edildikten sonra afiyetle içilir.
PRATİK SPAZM GİDERİCİ
Malzemeler :
1 adet küp şeker
8 damla anason yağı
Hazırlanışı :
Bit şeker parçasının üzerine 8 damla damlatılarak yenir.
DUDAK UÇUKLARI İÇİN
Malzemeler :
3 arpacık küçük sogan
1 baş diş sarımsak
200 gr. bal
1 çorba kaşığı alkol
Hazırlanışı :
Malzemelerden elde edilen karışım 3 gün cam kavanozda bekletildikten sonra süzülür. Yazın serin yerde bekletilir ve üzeri hava almaması için folyolanır. Uçuk oluştuğu zaman pamuğa batırıp uçuğun üzerine kompres uygulanır.
SOLUNUM YOLLARI İÇİN
Malzemeler :
1 tutam defne yaprağı
500 gr su
Hazırlanışı :
Defne yaprakları 500 gr. suda çay gibi demlenip içilir. Aynı zamanda sindirimi de kolaylaştırır. Günde iki kez tok karnına içilir.
KANSIZLIK İÇİN DOĞAL DESTEK
Malzemeler :
1 şişe kırmızı şarap
500 gr. toz şeker
1 tatlı kaşığı karanfil
Hazırlanışı :
Şarap ve toz şeker 30 dakika kısık ateşte kaynatıldıktan sonra pekmez kıvamına gelince cam kavanoza konulur. Her gün sabah ve akşam olmak üzere 1 çorba kaşığı içilir.
SOĞUK ALGINLIĞI İÇİN
Malzemeler :
1 kahve fincanı kestane balı
1 çay kaşığı toz zencefil
1 çay kaşığı toz zerdeçal
Hazırlanışı :
Bal, zencefil ve zerdeçal bir kasede karıştırılı. Sabah ve akşam yatmadan önce 1 tatlı kaşığı yenir.
CİNSEL GÜÇLENDİRİCİ
Malzemeler :
50 gr. antep fıstığı
50 gr. soya fasülyesi
25 gr. çam fıstığı
25 gr. fındık içi
25 gr. ceviz içi
20 gr. polen tozu
10 gr. tarçın tozu
10 gr. zencefil
10 gr. üzüm çekirdeği
2 kilo bal
Hazırlanışı :
Malzemeler bir kase içerisinde karıştırılır. Gün içerisinde 3 öğünde tüketilir.
DOĞAL İÇECEK
Malzemeler :
250 gr. ıspanak
200 gr. buğday çimi
1 demet maydanoz
1 adet salatalık
1 adet yeşil soğan
1 adet limon
1 çay kaşığı himalaya tuzu
1 kahve fincanı su
1 diş sarımsak
Hazırlanışı :
Malzemeler blendırdan geçirildikten sonra karıştırılıp içilir. İsteğe göre baharat ilave edilir.
By Suna Dumankaya.
Yorumlar
Yorum Gönder