Malzemeler
- 3/4 fincan süt kreması
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 fincan kepekli un
- 1 fincan un( hamur işleri için)
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1,5 tatlı kaşığı kabartma tozu
- Yarım tatlı kaşığı soda
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 1,5 yemek kaşığı tereyağı
- Üzerlerine sürmek için süt
- 10 kişiliktir.
Yemek Tarifi
- 1
- Fırını önceden 200 derecede ısıtın.
- 2
- Süt kreması ve yağı karıştırın.
- 3
- Un, şeker kabartma tozu, soda ve tuzu bir kasede iyice çırpın.
- 4
- Bıçak yardımıyla tereyağını küçük parçalara ayırın.
- 5
- Karışımı yavaş yavaş üzerine dökün ve karıştırın.
- 6
- Hamuru düz bir zeminde 5/6 santimetre kalınlığında olacka şekilde açın.
- 7
- Bir bardak yardımıyla açtığınız hamuru yuvarlaklar oluşacak şekilde kesin.
- 8
- Yağlanmış tepsiye dizin ve üzerine fırça ile süt sürün.
- 9
- Bisküvileri 15 dakika kadar üzerleri kahverengi olana dek fırında tutun.
Besin Değerleri
- Bir servis için;
- Kalori:104
- Karbonhidrat: 18 gr
- Yağ: 3g
- Doymuş yağ:1g
- Protein:3g
- Kolesterol:4 mg
- Potasyum:35mg
- Sodyum: 216 mg
Yorumlar
Yorum Gönder