Her biri birbirinden yararlı bu 4 dört benzersiz tarifle burgerlerin kralı olun.
Malzemeler (2 Kişilik)
1/4 kg. hindi kıyması (iki köfte halinde)
4 çay kaşığı teriyaki sosu
2 dilim taze ananas
2 kalın dilimkırmızı soğan
2 dilim tost makinesinde kızartılmış tam tahıllı hamburger ekmeği
1/2 ince dilimlenmiş jalepeno biberi
2 dilim İsviçre peyniri
Hazırlanışı
Hindi kıymasıyla hazırlanmış köftelerinizi teriyaki sosuyla birlikte harlı mangal ateşinde pişirin. Bir yanda köfteler pişerken ananasları ve soğanı da hafifçe kararana kadar pişirin.Her ekmeğe birer adet köfte, birer dilim soğan, ananas, jalepeno ve peynir koyduktan sonra biraz daha teriyaki sosu dökün.
Malzemeler (2 Kişilik)
1/4 kg. orkinos (iki porsiyona bölünmüş) Zeytinyağı, tuz ve karabiber
2 dilim tost makinesinde kızartılmış ciabatta (İtalyan cevizli ekmeği)
2 yemek kaşığı pesto sosu
2 yemek kaşığı mayonez
1 adet dilimlenmiş domates
1/4 ince dilimlenmiş kırmızı soğan
1 demet karışık yeşillik
Hazırlanışı
Ton balığının üzerinde zeytinyağı gezdirdikten sonra tuz ve karabiber ekleyin. Daha sonra balığın|her iki tarafını mangalda harlı ateşte ikişer dakika pişirin. Balıkları tost edilmiş ekmeklerin arasına koyun, pesto ve mayonezle çeşnilendirdikten sonra sebzelerle servis edin. Ton balığı ve pestodaki sağlıklı yağ asitleri kalp sağlığınız için birebir.
Porsiyon başına
520 kalori, 36 gram protein, 22 gram karbonhidrat (2 gram lif), 18 gram yağ, 250 miligram sodyum.
Malzemeler (2 Kişilik)
1/4 kg. dana kıyması (iki köfte halinde)
4 yaprak marul
2 adet yağda yumurta
1/3 su bardağı rendelenmiş çedar peyniri
2 dilim ızgara edilmişkırmızı soğan
Ketçap, Dijon hardalı
Hazırlanışı
Köfteleri harlı mangal ateşinde pişirin. İki marul yaprağını üst üste koyun ve arasına köfteyi yerleştirin. Köftenin üzerine kızarmış yumurta, peynir ve diğer malzemeleri ekleyin. Marulu durum gibi katlayın.
Porsiyon başına: 360 kalori, 48 gram protein, 14 gram karbonhidrat (2 gram lif), 12 gram yağ,150 miligram sodyum.
Malzemeler (2 Kişilik)
1/4 kg. tavuk göğsü
2 tam tahıllı hamburger ekmeği
2 yemek kaşığı sarımsaklı mayonez
1/4 ince dilimlenmiş kırmızı soğan
1 demet roka
200 gr. sotelenmiş mantar
750 gr. ufalanmış küflü peynir
Ketçap
Hazırlanışı
Burgerleri harlı ateşte mangalda pişirin. Hamburger ekmeklerinin içine sarımsaklı mayonez sürün ve diğer malzemeleri ekledikten sonraservis edin.
Porsiyon başına: 420 kalori, 32 gram protein, 18 gram karbonhidrat (4 gram lif), 20 gram yağ, 180 miligram sodyum.
Antrenman sonrası burgeri
Malzemeler (2 Kişilik)
1/4 kg. hindi kıyması (iki köfte halinde)
4 çay kaşığı teriyaki sosu
2 dilim taze ananas
2 kalın dilim
2 dilim tost makinesinde kızartılmış tam tahıllı hamburger ekmeği
1/2 ince dilimlenmiş jalepeno biberi
2 dilim İsviçre peyniri
Hazırlanışı
Hindi kıymasıyla hazırlanmış köftelerinizi teriyaki sosuyla birlikte harlı mangal ateşinde pişirin. Bir yanda köfteler pişerken ananasları ve soğanı da hafifçe kararana kadar pişirin.
Kalp dostu burger
Malzemeler (2 Kişilik)
1/4 kg. orkinos (iki porsiyona bölünmüş) Zeytinyağı, tuz ve karabiber
2 dilim tost makinesinde kızartılmış ciabatta (İtalyan cevizli ekmeği)
2 yemek kaşığı pesto sosu
2 yemek kaşığı mayonez
1 adet dilimlenmiş domates
1/4 ince dilimlenmiş kırmızı soğan
1 demet karışık yeşillik
Hazırlanışı
Ton balığının üzerinde zeytinyağı gezdirdikten sonra tuz ve karabiber ekleyin. Daha sonra balığın|
Porsiyon başına
520 kalori, 36 gram protein, 22 gram karbonhidrat (2 gram lif), 18 gram yağ, 250 miligram sodyum.
Yağ yakan burger
Malzemeler (2 Kişilik)
1/4 kg. dana kıyması (iki köfte halinde)
4 yaprak marul
2 adet yağda yumurta
1/3 su bardağı rendelenmiş çedar peyniri
2 dilim ızgara edilmiş
Ketçap, Dijon hardalı
Hazırlanışı
Köfteleri harlı mangal ateşinde pişirin. İki marul yaprağını üst üste koyun ve arasına köfteyi yerleştirin. Köftenin üzerine kızarmış yumurta, peynir ve diğer malzemeleri ekleyin. Marulu durum gibi katlayın.
Porsiyon başına: 360 kalori, 48 gram protein, 14 gram karbonhidrat (2 gram lif), 12 gram yağ,
Antioksidan burger
Malzemeler (2 Kişilik)
1/4 kg. tavuk göğsü
2 tam tahıllı hamburger ekmeği
2 yemek kaşığı sarımsaklı mayonez
1/4 ince dilimlenmiş kırmızı soğan
1 demet roka
200 gr. sotelenmiş mantar
750 gr. ufalanmış küflü peynir
Ketçap
Hazırlanışı
Burgerleri harlı ateşte mangalda pişirin. Hamburger ekmeklerinin içine sarımsaklı mayonez sürün ve diğer malzemeleri ekledikten sonra
Porsiyon başına: 420 kalori, 32 gram protein, 18 gram karbonhidrat (4 gram lif), 20 gram yağ, 180 miligram sodyum.
Yorumlar
Yorum Gönder