Ana içeriğe atla

Scott Adkins Kimdir?

scott adkins

Scott Adkins namı diğer "Yuri Boyka" 1976 doğumlu İngiliz aktör ve aynı zamanda dövüş sanatçısıdır. Dövüş sporu ile çok küçük yaşlarda tanışan Scott Adkins, henüz 10 yaşında iken judoya başlamıştır. 14'lü yaşlarında tae-kwon-do ve kick boks ile ilgilenmiştir. 21'li yaşlarında ise artık usta bir dövüşçü olmuş ve eğitimler vermeye başlamıştır.

yuri boykaDövüş sporuyla kariyerine devam ederken Scott Adkins'e dövüş konulu bir film projesinden teklif gelmiştir. Daha öncesinden oyunculuk deneyimi olmamasına karşın rolünü layıkıyla yerine getirmiş ve fazlasıyla ilgi çekmeyi başarmıştır. Sonrasında ise dövüş konulu bir çok projeden kendisine oyunculuk teklifi gelmiştir. Kariyeri de bu yönde şekillenmiştir.

Scott Adkins çocukluk ve gençlik yılları boyunca Bruce Lee, Van Damme ve Jackie Chan gibi yıldızlar kendisine idol olarak almıştı. Günün birinde hayranı olduğu dövüş sanatçıları ile beraber aynı projelerde yer alacağını kendisinin de tahmin edemediğinden eminim.

Scott Adkins Filmleri

  • Yenilmez 2-3-4
  • Cehennem Melekleri 2
  • Herkül Efsane Başlıyor
  • Yeşil Sokak Holiganları

Scott Adkins'in tanınmasında ve sevilmesinde Yenilmez serisinin payı büyüktür. Filmdeki başarısından sonra canlandırdığı Yuri Boyka karekteri ile özdeşleşmiştir.

Scott Adkins Boyu ve Kilosu

Scott Adkins 178 cm boya ve 75 kilo vücut ağırlığa sahiptir. Büyük kas kütlelerine sahip olmasa da oldukça estetik ve çevik bir vücuda sahiptir.

Estetik Vücutlar kategorimizdeki diğer yazılara göz atmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Kişisel Yorumum : "Scott Adkins oldukça estetik bir vücuda sahip. Aynı zamanda gerçek hayattaki dövüş performansının filmlerde gösterilenden aşağı kalır yanı yok. Dövüş sporuna gönül vermiş bir isim."

Yorumlar