Ana içeriğe atla

Kilo Almak İçin 6 Tavsiye - Nasıl Kilo Alınır?

nasıl kilo alınır

Kilo alamama sorunu ile ilgili çok fazla soru aldığım için bu konuyu bir yazı ile açıklamaya karar verdim.Bazıları kas yapmak için, bazıları ise çelimsiz görünümden kurtulmak ve giydiği elbisenin içini doldurmak için türlü türlü kilo alma yöntemleri aramakta ve bir türlü başarılı olamamaktadır.

Bu arada - dergiler ve diğer bazı siteler gibi - size bir ayda 10 kilo aldırırım veya bunları yaparsanız kesin kilo alırsınız gibisinden bir söz veremiyorum. Ben sadece tavsiyelerde bulunuyorum ve bildiklerimi paylaşıyorum. İşe yarayıp yaramadığını deneyerek göreceksiniz. Gerisi size kalmış. Bu gün sizlere nasıl kilo alınması gerektiğini ve nasıl bir yol izlenmesi gerektiğini maddeler halinde anlatacağım. İşte kilo almanın püf noktaları;

beslenme yöntemi
1.Kahvaltıya önem verin : Kahvaltı günün en önemli öğünüdür.Yandaki görsel her şeyi anlatıyor zaten. Sabah kahvaltısında alınan kaloriler gün içerisinde rahatlıkla kullanılmaktadır. Sabah kahvaltısına önem verilmediği takdirde öğle ve akşam yemeğinde gereğinden fazla yemek yenmesi içten bile değildir.

2.Bol su için : Vücudumuzun %70 i sudan oluşmaktadır.Yeterince su almazsanız yediğiniz yemeklerin protein sentezi bile doğru düzgün gerçekleşemez ve kilo alımı imkansız hale gelir.

3.Öğünlerinizi arttırın : Tek bir öğünde vücudunuza aşırı yükleme yaparsanız diğer öğünlerde yeterince kalori alamazsınız ve dolayısıyla gün içerisinde aldığınız toplam kalori miktarı azalır. Bu da sizin kilo almanızı
zorlaştırır. Gün içerisinde ne kadar çok öğün yerseniz o kadar iyi. Abartmamak kaydı ile. Ara öğünler için Yemek Tarifleri bölümümüzü ziyaret edebilirsiniz.

kilo vermek
4.Spor yapın : Spor vücudumuzun sağlığı ve fit bir görünüm için olmazsa olmazdır. Spor yapan zayıf biri kilo alır, şişman ise kilo verir."Spor yaparak nasıl kilo alınır" diye sorduğunuzu duyar gibiyim.Şöyle açıklayayım; spor yaptığınız zaman vücudunuzdaki kaslar yıpranır ve kaslarınızda mikroyırtılmalara yol açar. Bu nedenle spordan sonra kas ağrıları oluşur. Daha sonra vücut yediğiniz besinlerden aldığı protein vb. maddeler ile yeni kas kütleleri oluşturur. Bu da sizin kilo almanıza yol açar. Kilo almak için Antrenmanlar bölümümüzü ziyaret ediniz.

5.Sağlıklı beslenin : Kilo almak için çok yemek yemeliyim düşüncesi kısmen doğru, kısmen yanlış bir ifadedir.Sağlıksız cips, kola, şeker vb. yiyecek - içecekler kalori deposudur. Ancak bu kaloriler size sadece yağ olarak geri döner. Bu da şekilsiz ve biçimsiz bir vücuda sahip olmanız anlamına gelir. Vücudunuz yediklerinizin ürünüdür. Nasıl yerseniz öyle gözükürsünüz.

6.Kalori hesabı yapın : Günlük olarak tükettiğiniz besinlerin miktarlarını ve kalorilerini bir yere not edin ve kilonuza ve yaşınıza ve günlük aktiviteleriniz ile ne kadar kalori yaktığınızı hesap edin. Örnek olarak orta halli 75 kg bir erkek günlük 2500-3000 kalori yakmaktadır. Her gün düzenli olarak 300-500 kalori fazla alırsanız kısa zaman içerisinde tartıdaki değişiminizden çok memnun kalacaksınız.

Günlük olarak aldığınız kalori miktarı hakkında ufak da olsa bir fikir sahibi olmak istiyorsanız Protein Bakımından Zengin Besinler ve Karbonhidrat İçeren Gıdalar yazılarımızı okumanızı tavsiye ederim.

Not : Aşırı ve hızlı kilo alıp veren insanların vücudunda çatlakların meydana gelme oranı çok yüksektir. Ayda 1 kilodan fazla kilo almak veya vermek uzmanlar tarafından önerilmemektedir.

Yorumlar